Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Α.Ρ.ΜΕ: Σε ένα πραγματικό Υπουργείο Πολιτισμού η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι πάνω από το χρήμα

Το ΑΡΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Υπουργού, ζητά εδώ και τώρα την αναστολή λειτουργίας των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της επικράτειας.

Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε πανδημία, εκπέμποντας σήμα κινδύνου σε όλες τις χώρες να αναλάβουν δράση για τον περιορισμό του κοροναϊού. 

Στη χώρα μας σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας αυξήθηκαν τα κρούσματα και αποφασίστηκε εκτός από το κλείσιμο των σχολείων και η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δημόσιων και ιδιωτικών των θεάτρων και των κινηματογράφων αλλά και των παιδότοπων προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας είπε επίσης ότι η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα γίνει σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου Πολιτισμού.  

Κατόπιν των ανωτέρω η Υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε όχι μόνο να κρατήσει τα Μουσεία ανοικτά ενώ σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία και την Κύπρο έκλεισαν αλλά παίζει και την κολοκυθιά με το Υπ. Υγείας, ισχυριζόμενη ότι συμμορφώνεται με τις οδηγίες του.

Όσα προτείνει είναι ημίμετρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ανεφάρμοστα κ επικίνδυνα. Παίζει εκδικητικά με τις ζωές των εργαζομένων, των επισκεπτών και όλης της Ελληνικής κοινωνίας διακινδυνεύοντας με ανευθυνότητα και τη δημόσια υγεία.

Αλήθεια πως θα αποφευχθεί ο συνωστισμός και πως θα ελεγχθούν οι ροές, όταν όλοι οι χώροι ψυχαγωγίας θα είναι κλειστοί και τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι θα είναι η μόνη διέξοδος του κοινού;

Με ποιο προσωπικό θα γίνουν όσα ανεύθυνα προτείνει;Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσωπικού, λειτουργούν σε διπλοβάρδια αποδεκατισμένα, καθώς πολλοί αρχαιοφύλακες έχουν πάρει άδειεςειδικού σκοπού είτε γιατί φροντίζουν τα παιδιά τους, είτε γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πως θα προστατευθεί η Ελληνική κοινωνία όταν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν ως ωρολογιακή βόμβα στα σπλάχνα της;

Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, το έχει καταλάβει;

Το ΑΡΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Υπουργού, ζητά εδώ και τώρα την αναστολή λειτουργίας των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της επικράτειας.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις