Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Σκουρολιάκος: Επίκαιρη Ερώτηση εφ' όλης της ύλης προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκουρολιάκος: Επίκαιρη Ερώτηση εφ' όλης της ύλης προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη

Την επίκαιρη ερώτηση συνυπογράφουν 43 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αμέλειας ; της Υπουργού να παραστεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, παρά το σχετικό αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως την πρόσκληση του Προέδρου της, την οποία η Υπουργός υποτίθεται ότι είχε αποδεχθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι υποθέσεις που αφορούν την πολιτική για τον Πολιτισμό αλλά και την λειτουργία του ίδιου του Υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό οργανισμούς συσσωρεύονται, τα προβλήματα διογκώνονται και οι κινήσεις της Υπουργού οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της παρακολουθεί εμβρόντητη το ξεδίπλωμα μιας πολιτικής που εξυπηρετεί ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τον Πολιτισμό.

Ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις διαφάνηκε η πρόθεση της Υπουργού να μετατρέψει το Υπουργείο σε κέντρο εκποίησης των πολιτιστικών αγαθών της χώρας, με εργαλεία την απαξίωση του έργου των φορέων πολιτιστικής κληρονομιάς, την αδρανοποίηση ή την κατάργηση θεσμικών αλλαγών που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους εποπτευόμενους φορείς σύγχρονου πολιτισμού και την πλήρη απαξίωση των εργαζομένων του Υπουργείου.

Η ερώτηση που ξεπερνά τις 15 πυκνογραμμένες σελίδες περιλαμβάνει και συνολική τεκμηρίωση με τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα αλλά και τις εκκρεμότητες που συνεχώς αυξάνονται και τα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να εμποδίσει την κατρακύλα του πολιτισμού μας, την γελοιοποίηση των ανθρώπων του, το ξεπούλημα των αγαθών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL