Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Η πίτα του Πολιτισμού στο Booze
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πίτα του Πολιτισμού στο Booze

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν ο Πολιτισμός και οι άνθρωποί του το βράδυ της Τετάρτης στο κατάμεστο Booze της οδού Κολοκοτρώνη, όπου το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε την πίτα του. Καλλιτέχνες, διανοούμενοι, πολιτικοί, στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Τμήματος Πολιτισμού και της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεάματος Ακροάματος, για να ευχηθούν μια καλή και δημιουργική χρονιά για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, χωρίς άλλες καταστροφικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της κυβέρνησης. Τα μεγάλα ζητήματα του Πολιτισμού άλλωστε κυριάρχησαν στις συζητήσεις στα πηγαδάκια, μαζί με το πολιτικό σκηνικό αλλά και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με κρασί, μουσική και χαρούμενη διάθεση κύλησε η βραδιά ώς τις μικρές της ώρες, με τους οικοδεσπότες, τη συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού Άννα Χατζησοφιά και τον Μάκη Σπετσιέρη, συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεάματος Ακροάματος, να καλωσορίζουν και να έχουν μια όμορφη κουβέντα για τον καθένα αλλά και τον τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο να ενημερώνει για το κοινοβουλευτικό έργο που παράγεται για τον Πολιτισμό από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην κομβική στιγμή στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου, υπογράμμισε τη σημασία του Πολιτισμού αναφορικά με την κοινωνία που οραματιζόμαστε, ενώ στιγμάτισε την πολιτική για τον Πολιτισμό που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η Άννα Χατζησοφιά ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει μόνο καλά στον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του και προανήγγειλε την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Πολιτισμού ενόψει του συνεδρίου με σκοπό την εκπόνηση ενός αναλυτικού προγράμματος για τον Πολιτισμό.

Κιμπάρικο φέτος το Τμήμα, είχε τέσσερα φλουριά στην πίτα του, τα οποία συνόδευαν το γούρι του 2020 και κυκλαδικά ειδώλια προερχόμενα από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Τα φλουριά έπεσαν στον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο, τη Μαργαρίτα Συγγενιώτου, μεσόφωνο και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Πολιτισμού, και τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Γκόγκογλου. Ο αποδέκτης του τέταρτου δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Ανάμεσα σε όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Τμήματος Πολιτισμού, μεταξύ άλλων ήταν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Μυρσίνη Ζορμπά, Κώστας Στρατής, Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου, Κυριακή Μάλαμα, Καλλιόπη Βέττα,Κώστας Αθανασίου, Έφη Γεωργοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Ραλλία Χρηστίδου, Αννέτα Καββαδία, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Κώστας Καναβούρης, Κλειώ Μακρή, Βασίλης Βαφέας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Γιώργος Γεωγλερής, Άννα Κουρή, Μαριάννα Τουμασάτου, Βαλέρια Κουρούπη, Τζένη Αρσένη, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Σίμος, Ρήγας Αξελός, Μικέλα Χαρτουλάρη, Κώστας Σιμενός, Νίκος Αναστασόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Φιλίνη, Ζωή Ρηγοπούλου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Ντίνα Αβαγιανού, Νίκος Αρβανίτης, Πένυ Ξενάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιάννης Κατωμερής, Άννα Πατζέλη, Χάρις Συμεωνίδου, Κώστας Κεχαγιόγλου κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL