Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά από απαίτηση της Λ. Μενδώνη

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα σύσσωμο το Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος της υπουργού Πολιτισμού δίνοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα μηνών. "Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας" αναφέρει σε επιστολή του το ΔΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία του 10 μελούς ΔΣ, έληγε τον Ιανουάριο του 2022


Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δ.Σ προς την Υπουργό Πολιτισμού: "Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας.

Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο  ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό”

Η τριετής θητεία του 10μελούς Δ.Σ του ΟΜΜΘ έληγε τυπικά τον Ιανουάριο του 2022 (είχε ανανεωθεί προ έτους).

Σε πρόσφατη ενημέρωσή τους τα μέλη του Δ.Σ (στη διάρκεια συνέντευξης τύπου προ 20ημέρου για την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος) είχαν κοινοποιήσει δημόσια την πρόθεσή τους "να εξετάσουν κάθε δυνατή ενέργεια, ακόμη και αυτήν της σύσσωμης παραίτησης του ΔΣ, προκειμένου να δρομολογηθεί επιτέλους μία υπεύθυνη λύση των σωρευμένων προβλημάτων".

Η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε χθες τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ του ΟΜΜΘ – οργανισμού που παραμένει και καλλιτεχνικά ακέφαλος λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με την πρόσληψη της καλλιτεχνικής διευθύντριας κ.Ζωής Ζενιώδη- η ανάληψη των καθηκόντων της οποίας βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. (Η εξάμηνη διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου - τέσσερις μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές - με την υπογραφή σύμβασης εργασίας μεταξύ ΟΜΜΘ και της κ.Ζενιώδη.

Οι όροι της προκήρυξης για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Μέγαρο εγκρίθηκαν με υπουργική απόφαση της τότε υπουργού πολιτισμού κ. Μ.Ζορμπά, τον Ιανουάριο του 2019, αλλά στο κείμενο της υπουργικής απόφασης δεν υπήρξε αναφορά σε εγκριτική απόφαση της επιτροπής της ΠΥΣ- Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου- που θα της επιτρέψει να αμείβεται).

Τα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ του ΟΜΜΘ είναι: Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος, Σάσα Λαδά Αντιπρόεδρος, Ιωάννα Ναούμ Γραμματέας, Ρόλλυ Γκατένιο Ταμίας, Κωνσταντίνος Βόμβολος, μέλος, Ίντα Μασαράνο μέλος, Ιουλία Πιπινιά μέλος, Δάφνη Τραγάκη μέλος, Συραγώ Τσιάρα μέλος, Κωνσταντίνος Χάρδας μέλος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο