Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
"Για τον Θάνο και κάθε Θάνο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Για τον Θάνο και κάθε Θάνο"

Στο ΠΙΚΠΑ Μόριας θα δοθούν τα έσοδα της παράστασης "Ώς την άκρη του κόσμου" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Σε δυο κινήσεις αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, που απεικονίζουν τη στάση ζωής και το έργο του Θάνου Μικρούτσικου για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους, προχωρά η οικογένειά του.

Η πρώτη αφορά στη δημιουργία μιας ανοιχτής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών, καθώς η τελευταία έγνοια και αγωνία του σπουδαίου συνθέτη, αφορούσε με αφορμή τη δική του περιπέτεια, την ανάγκη μετάγγισης αίματος στην οποία υποβάλλονται εκατομμύρια άνθρωποι. Η προτροπή του να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες ήταν και το περιεχόμενο της τελευταίας του ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στις 21 Δεκεμβρίου 2019: «Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για κάποιον που το έχει ανάγκη».

Η οικογένειά του γνωστοποίησε χθες την απόφασή της: «Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι εθελοντές για να μεταφέρουμε όσο πιο μακριά γίνεται το μήνυμα του Θάνου. Δίνουμε αίμα για όλους. Για τον γείτονα, τον φίλο, τον μοναχικό άγνωστο, για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Χωρίς την υποχρέωση να 'βρεις αιμοδότες', χωρίς να 'πρέπει να καλύψεις', χωρίς να 'χρωστάς' και χωρίς να 'ξεχρεώνεις'".

Αυτή μας η σκέψη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στους οποίους απευθυνθήκαμε. Σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ προχωράμε στη δημιουργία της Ομάδας Εθελοντών: «Για τον Θάνο» με αριθμό μητρώο 15242, στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη».

Στην πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε ήδη η γενέθλια πόλη του Θ. Μικρούτσικου, η Πάτρα, όπου από 3 έως και 8 Φεβρουαρίου διοργανώνεται εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας.

C. for Circus για τα ασυνόδευτα της Μόριας

Την ίδια ώρα, οι συντελεστές του έργου για παιδιά «Ώς την άκρη του κόσμου» σε κείμενο Μαρίας Παπαγιάννη και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, που ολοκληρώνει τις παραστάσεις του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», προσφέρουν τα έσοδα αυτής της ημέρας στη Δομή Προσφύγων ΠΙΚΠΑ "Αλληλεγγύη Λέσβος" στη Μόρια.

Η θεατρική ομάδα C. for Circus αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κοινή μας ανάγκη να μιλήσουμε για ασυνόδευτα παιδιά πολέμων που ταξιδεύουν ως πρόσφυγες χωρίς τις οικογένειές τους μάς οδήγησε στο να δημιουργήσουμε αυτήν την παράσταση. Είναι ανάγκη να πάρουμε θέση, αφού δυστυχώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον. H ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL