Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Αποχαιρετισμός στην αρχαιολόγο Λιάνα Στεφανή

Θλίψη στον αρχαιολογικό κόσμο σκόρπισε η πρόωρη απώλεια της Λιάνας Στεφανή, διευθύντριας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, που κηδεύεται στις 12.15 μ.μ. στον Άγιο Παντελεήμονα Καλαμαριάς. Μόνιμη αρχαιολόγος από το 1991, υπηρέτησε επί σειρά ετών στη ΙΖ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, όπου πραγματοποίησε πλήθος ανασκαφών τόσο στον νομό όσο και σε περιοχές της Μακεδονίας. Από το 2004, ως μέλος της ομάδας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στον σχεδιασμό των μόνιμων εκθέσεών του, ενώ υπήρξε προϊσταμένη του Τμήματος Μουσειογραφικών Μελετών και Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού Εκθέσεων και του Τμήματος Συλλογών Κεραμικής, Τοιχογραφιών και Ψηφιδωτών. Ασχολήθηκε επισταμένως με την τεκμηρίωση και την οργάνωση των συλλογών του μουσείου και το 2000 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι ΕΜΣΤ: Προβλήματα κάτω από το χαλί

«Μια σειρά από προβλήματα ζωτικής σημασίας μπαίνουν για ακόμα μια φορά κάτω από το χαλί" αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με αφορμή τα επικείμενα εγκαίνια της μόνιμης συλλογής. Το σωματείο εργαζομένων στο ΕΜΣΤ επισημαίνει την ύπαρξη του «τεράστιου κενού που υπάρχει στο προσωπικό του ΕΜΣΤ, αφού 32% των ήδη ελλειμματικών οργανικών θέσεων που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας παραμένουν κενές». Κάνουν επίσης λόγο για το Δ.Σ. του ΕΜΣΤ που «δεν έχει αγγίξει καθόλου το θέμα της διάρθρωσης του φορέα και της εφαρμογής του οργανογράμματος, ενώ και ο ίδιος ο ΕΚΛ έχει απίστευτα κενά ως προς το σύνολο των διαδικασιών που θα πρέπει να διέπουν τον φορέα» όπως υποστηρίζουν.

Πέθανε ο Εμανουέλ Ουνγκαρό

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής μόδας, ο σχεδιαστής Εμανουέλ Ουνγκαρό πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Γεννημένος το 1933 από Ιταλούς γονείς, μαθήτευσε δίπλα στον κορυφαίο Βάσκο μόδιστρο Κριστόμπαλ Μπαλενσιάγκα και δημιούργησε τον δικό του οίκο μόδας το 1965. Τα γυναικεία ενδύματά του ξεχώριζαν για τα εντυπωσιακά χρώματα και υφάσματα, καθώς για την κομψότητα της ραφής τους. Το στιλ του αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες και σταρ της εποχής, όπως η στενή του φίλη Ανούκ Εμέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL