Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Πέθανε ο Τάσος Πανταζής

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάσος Πανταζής, που το τελευταίο διάστημα έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο οποίο δούλεψε για πάρα πολλά χρόνια ενσαρκώνοντας σημαντικούς ρόλους, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη τον θάνατό του, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε με ήθος το ελληνικό θέατρο». Ο Τάσος Πανταζής ήταν ένας από τους πρώτους ηθοποιούς που αποτέλεσαν τον βασικό πυρήνα του ΚΘΒΕ και άφησε έντονα το στίγμα του ως πρωταγωνιστής συμμετέχοντας συνολικά σε πάνω από εβδομήντα παραστάσεις. Η θητεία του σ' αυτό ξεκίνησε το 1971 στην παράσταση «Οι βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν το 2015 στην παράσταση «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Ο Τάσος Πανταζής σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λ. Σταυράκου. Μεταξύ των παραστάσεων του ΚΘΒΕ στις οποίες έλαβε μέρος από το 1971 ξεχωρίζουν: «Μήδεια», «Ικέτισσες», «Βάκχες", «Τρωάδες», «Ιφιγένεια εν Ταύροις», «Ένας μήνας στην εξοχή», «Ματωμένος γάμος», «Μιας πεντάρας νιάτα» κ.ά. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 12.30 μ.μ., από τη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας.

Αφιέρωμα στον γλύπτη Δημήτριο Φιλιππότη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τον θάνατο του γλύπτη Δημήτριου Φιλιππότη αλλά και την έκθεση έργων του, οργανώνει σήμερα και αύριο δύο δράσεις αφιερωμένες στον σπουδαίο νεοέλληνα γλύπτη. Απόψε, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση στο κτήριο της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Ασημάκη Φωτήλα 40) με ομιλητές τους Ευθυμία Μαυρομιχάλη, Τώνια Γιαννουδάκη, Ηλία Β. Νομπιλάκη και Αλέκο Ε. Φλωράκη.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις από την Ευθυμία Μαυρομιχάλη σε ταφικά μνημεία και ελεύθερα γλυπτά του Δημητρίου Φιλιππότη. Η πρώτη (10.30 π.μ. - 12 μ.μ.) θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο, με σημείο συνάντησης την είσοδο του κοιμητηρίου, ενώ η δεύτερη στον Εθνικό Κήπο (ώρες 12.30 μ.μ. - 1.30 μ.μ.) με σημείο συνάντησης το άγαλμα του Ξυλοθραύστη (απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο). Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Για τις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3256924.

Τα ελληνικά «Καμπαρέ»: Καφέ Αμάν - Καφέ Σαντάν

Ομιλία με θέμα «Τα ελληνικά 'Καμπαρέ': Καφέ Αμάν - Καφέ Σαντάν, από την Πόλη και τη Σμύρνη στα αστικά κέντρα της Ελλάδας» πραγματοποιεί αύριο, στις 6.30 μ.μ., στο Μπάγκειον στην Πλατεία Ομόνοιας, ο Λάμπρος Λιάβας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL