Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Η Ακρόπολη "ντύνεται" στο χρώμα της UNICEF
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ακρόπολη "ντύνεται" στο χρώμα της UNICEF

Συμμετέχοντας στον εορτασμό για την τριακοστή επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου η Ακρόπολη θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα, επίσημο χρώμα του οργανισμού.

Στον εορτασμό συμμετέχουν, φωταγωγημένα με μπλε χρώμα, διεθνή μνημεία και σημαντικά κτήρια, μεταξύ των οποίων το Πάνθεον στη Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες κ.ά.

Ανήμερα της 20ής Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF διοργανώνει σε όλο τον κόσμο σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά και συγκέντρωση εσόδων σχετικά με τους σκοπούς της οργάνωσης.

Στα 30 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, η οργάνωση έχει βοηθήσει να αλλάξουν οι ζωές παιδιών σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΗΕ ζητάει από τους πολιτικούς ηγέτες κατά τη φετινή επέτειο να δεσμευτούν για λύσεις που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών και των νέων, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον κόσμο.

Ας σημειωθεί πως τα προγράμματα της UNICEFnicef καλύπτουν εμβολιασμούς, προγράμματα διατροφής βρεφών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παιδικής προστασίας, εκπαίδευσης, προγράμματα κατά της βίας στα σχολεία, του διαδικτυακού εκφοβισμού κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL