Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Γιατί το κάψαμε το παρελθόν μας;

Τριάντα χρόνια μετά την καύση των φακέλων της Ασφάλειας και με αφορμή το βιβλίο του Βαγγέλη Καραμανωλάκη «Ανεπιθύμητο παρελθόν - Οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στον 20ό αι. και η καταστροφή τους» (εκδόσεις Θεμέλιο), πραγματοποιείται απόψε, στις 7 μ.μ. συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών). Για τη διαχείριση της μνήμης των ταραγμένων μεταπολεμικών χρόνων, για την αντιμετώπιση των σκοτεινών κληρονομιών τους, για την ιστορία και την παρουσία των σωμάτων ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία θα μιλήσουν με θέμα «Γιατί το κάψαμε το παρελθόν μας;» οι Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Ζήνα Ραζή και ο συγγραφέας. Συντονίζει η Νόρα Ράλλη.

Στον δρόμο που νικήσαμε, στον δρόμο της Αριστεράς

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Στον δρόμο που νικήσαμε, στον δρόμο της Αριστεράς», διοργανώνεται απόψε στις 7 μ.μ., από την εφημερίδα «Εποχή» στη μουσική σκηνή «Αρχιτεκτονική», Ελασιδών 6 (Πειραιώς 116), στο Γκάζι. Θα μιλήσουν οι Κ. Αθανασίου, Δ. Βίτσας, Ιφ. Καμτσίδου, Ευκ. Τσακαλώτος και Ν. Φίλης. Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει η Κατερίνα Κνήτου.

Αφιέρωμα στον Νίκο Μπακόλα

Με το αφιέρωμα «Ήταν ένας άνθρωπος σαν όλους του άλλους. Μόνο που ήξερε να προσφέρει», τίτλος εμπνευσμένος από την τελευταία φράση από το διήγημα «Το κορίτσι με το κόκκινο γαρύφαλλο» του Νίκου Μπακόλα, το ΚΘΒΕ τιμά την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 1 μ.μ. τον Θεσσαλονικιό συγγραφέα που διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου. Το αφιέρωμα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνει συζητήσεις, αναλόγια, παρουσιάσεις καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

Πρώτες βοήθειες σε αρχαιολογικούς χώρους

Τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που χρειαστούν θα παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός σε δέκα γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας μετά το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν χθες η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και ο πρόεδρος του ΕΕΣ Αντώνης Αυγερινός. Ο ΕΣΣ θα παρέχει πρώτες βοήθειες σε Ακρόπολη, Κνωσό, Μυκήνες, Δελφούς, Σούνιο, Επίδαυρο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Κόρινθο, Μυστρά και Ακρόπολη της Λίνδου, ενώ επίσης θα παρέχει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του υπουργείου, το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό στους χώρους και παράλληλα θα πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης στο προσωπικό του υπουργείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL