Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Μάλλον φτωχή η συναυλιακή σοδειά της εβδομάδας, κάτι αναμενόμενο για το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά μην ανησυχείτε από αυτή την προσωρινή απουσία ζωντανών μουσικών δρώμενων, η επόμενη εβδομάδα που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Οκτώβριο θα είναι πολύ πλουσιότερη.

Σήμερα πάντως «Έλληνες Συνθέτες - Ένας Αιώνας Μουσική» στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton, ένα πολυσυλλεκτικό δηλαδή πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι Κατερίνα Σακελλαρίου και Ντέπη Βαφειάδου σε κείμενα και σκηνοθεσία του Νικόλα Μίχα και το οποίο, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του, φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα πανόραμα των πολλών και διαφορετικών εκφάνσεων της ελληνικής συνθετικής δημιουργίας του τελευταίου αιώνα, από το μετα-δωδεκαφθογγικό νεοκλασικό ιδίωμα του Νίκου Σκαλκώτα μέχρι τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με μια πληθώρα συντελεστών (πέντε ερμηνευτές/ιες, οκταμελές μουσικό σχήμα, τρεις ηθοποιοί και χορευτές συν μία αφηγήτρια, ενώ συμμετέχουν επίσης η δεκαπενταμελής ορχήστρα Εν Χορδαίς Και Οργάνοις και η παιδική χορωδία του Ωδείου Μορφές Λουτρακίου).

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο «Polis Art Café» της Στοάς Του Βιβλίου ένα πρόγραμμα με τον τόσο οδυνηρά επίκαιρο τίτλο «Χρήμα και εξουσία... Τα τραγούδια της κρίσης», την υπογραφή των Σπύρου Κουρκουνάκη και Γιάννη Σαμπά και τους ερμηνευτές Κώστα Μάντζιο, Γεωργία Γρηγοριάδου και Γεωργία Θεοδωροπούλου, τους οποίους θα συνοδεύει εξαμελές σχήμα (μπουζούκι, μπουζούκι / ούτι / δωδεκάχορδη κιθάρα, κλασική κιθάρα, ακορντεόν, κοντραμπάσο και ο Σπύρος Κουρκουνάκης που έχει και τη μουσική επιμέλεια στο πιάνο).

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου «Ένα Tango για τον Θησέα», δηλαδή μια βραδιά με ελεύθερη μεν είσοδο αλλά για την υποστήριξη του προγράμματος απεξάρτησης Θησέας του Δήμου Καλλιθέας επίσης στο «Polis Art Café». Ένα κουαρτέτο που αποτελείται από τον βαρύτονο Κωνσταντίνο Καριώτη και τρεις μουσικούς στο ακορντεόν, το πιάνο και το φαγκότο, η ερμηνεύτρια Εύη Λουκάτου με τη συνοδεία πιάνου / μπαντονεόν και μπάσου / κιθάρας και ο τραγουδιστής Roman Gomez με τη συνοδεία των Quinteto Novitangο (ακορντεόν, πιάνο, βιολί, κιθάρα και κοντραμπάσο συν για την περίσταση ο Άλκης Κόλλιας στο τραγούδι) και δύο ζευγάρια χορευτών θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με άξονα τους ήχους και την κίνηση του αγαπημένου παραδοσιακού μουσικού ιδιώματος της Αργεντινής που δεν άργησε να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο για έναν ομολογουμένως αξιέπαινο κοινωνικό σκοπό.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν το «Ρυθμός Stage» της Ηλιούπολης με την παράσταση «Στο μυαλό είναι ο στόχος», ένα αφιέρωμα δηλαδή στην Κατερίνα Γώγου σε σκηνοθεσία του κάποτε συντρόφου της Γιώργου Κορδέλα. Την πρόωρα χαμένη ποιήτρια και ηθοποιό θα ενσαρκώσει η Μυρτώ Αλικάκη, ενώ μελοποιημένα από ουκ ολίγους δημιουργούς ποιήματά της θα ερμηνεύουν ο Κώστας Χαριτάτος και η Νανά Μπινοπούλου. Από τις 7 Οκτωβρίου η παράσταση θα παίζεται πλέον κανονικά κάθε Δευτέρα.

Θ.Μ.

Λεζάντες

«Έλληνες Συνθέτες - Ένας Αιώνας Μουσική»

Εύη Λουκάτου

Η Μυρτώ Αλικάκη ως Κατερίνα Γώγου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL