Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει αύριο την έκθεση «Το Ταξίδι», όπου έντεκα εικαστικοί και designers εκθέτουν μαζί με φοιτητές τους. Στο Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου, στις 8 μ.μ., έως και 30 Οκτωβρίου.

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου η Γκαλερί «7» παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τον τίτλο «Συγκινητική Απόσταση - CosmovingDistance» του εικαστικού Κωνσταντίνου Αρχανιώτη, με επτά έργα - εγκαταστάσεις. Έως 31 Οκτωβρίου, Σόλωνος 20.

Το όραμα, το έργο και την προσωπικότητα του Νίκολα Τέσλα επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση από το ομώνυμο μουσείο του Βελιγραδίου που φιλοξενείται από 1ης Οκτωβρίου στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room. Έως 31 Ιανουαρίου. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 9 π.μ. - 5 μ.μ. Γενική είσοδος: 5 ευρώ, Πινδάρου 6 και Ακαδημίας.

«Είμαι αυτό το όνομα ή αυτή η εικόνα;» είναι το ερώτημα στο οποίο απαντούν με τα έργα τους οι δεκαοκτώ καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ομότιτλη έκθεση, παραγωγή του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των Σκοπίων από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τον Νοέμβριο.

Έκθεση με τίτλο «Τόποι δημιουργίας» εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στις 19 Οκτωβρίου σε επιμέλεια της Λίνας Τσίκουτα - Δεϊμέζη και διάρκεια έως και 12 Ιανουαρίου.

Είκοσι ένας εικαστικοί παίρνουν μέρος στην έκθεση γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών που πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22, από 27 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Παπαθανασίου με τίτλο "I dreamt about you last night" με διάρκεια έως τις 9 Νοεμβρίου καθώς και η ατομική έκθεση του Μανώλη Μπαμπούση με τίτλο "How to Repair a Tear". Αρματολών και Κλεφτών 48.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL