Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Μπαρ - εστιατόριο η Casa Bianca...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπαρ - εστιατόριο η Casa Bianca...

Θεσσαλονίκη: Σειρά παραβιάσεων των όρων της σύμβασης που αφορά στη λειτουργία του καφέ - αναψυκτηρίου στο διατηρητέο κτήριο Casa Bianca, όπου στεγάζεται η δημοτική πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, καταγράφει η έκθεση της επιτροπής ελέγχου που συγκροτήθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την καλή εκτέλεση του έργου.

Η λειτουργία του καφέ - αναψυκτηρίου στην Casa Bianca είχε συγκεντρώσει μεγάλες αντιδράσεις και, ως φαίνεται, δικαιώνονται όσοι ανησυχούσαν ότι το εμβληματικό αυτό κτήριο θα μετατραπεί σε μπαράκι ή εστιατόριο. Ο επιχειρηματίας που έδωσε τη μοναδική προσφορά για την ενοικίαση του χώρου και ήταν της τάξης των 5.500 ευρώ ετησίως, δεν έστησε απλώς ένα αναψυκτήριο, αλλά ένα μπαρ - ρεστοράν. Όπως είπε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, που συμμετέχει στη συγκεκριμένη επιτροπή, στην αυτοψία που έγινε πριν λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν ακολούθησε τα όσα αναφέρει το συμφωνητικό που υπέγραψε με τον δήμο.

Αυθαίρετες κατασκευές και όχι μόνο

Αντίθετα, ανέπτυξε στην αυλή του κτηρίου τραπεζοκαθίσματα σε σημεία που δεν του επιτρέπεται από τη σχετική σύμβαση, αλλά κατασκεύασε και ένα εξωτερικό μπαρ, κάτι που δεν προβλεπόταν και δεν έχει πάρει καμία έγκριση ούτε από το αρχιτεκτονικό του Δήμου ούτε από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων που είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο κτήριο. Αυθαίρετες παρεμβάσεις έγιναν και σε εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, ενώ η όλη υποδομή που στήθηκε, όπως και το «μενού» που προσφέρεται, σε συνδυασμό με τη μουσική, αρμόζουν σε επιχείρηση μπαρ - εστιατόριο και όχι σε καφέ - αναψυκτήριο. «Έχει ένα μενού που δεν συνάδει με την άδεια, ενώ δημιουργούνται επιπλέον θέματα με τις μυρωδιές κ.λπ. Επίσης, η μουσική παίζει κατά παράβαση της άδειας που όριζε πως δεν θα ενοχλεί τους επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ δεν τηρείται και το ωράριο λειτουργίας που ορίζει το συμφωνητικό» ανέφερε η Έλλη Χρυσίδου.

Συμμόρφωση ή πάμε δικαστικά...

Από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι «με απόφαση του δημάρχου συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας με αντικείμενο την εποπτεία και παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης των όρων του συμφωνητικού, όπως αυτοί περιγράφονται στη σύμβαση που υπογράφηκε στις 12.12.2018, τόσο στο στάδιο της διαμόρφωσης του χώρου όσο και στο μεταγενέστερο στάδιο της λειτουργίας του καφέ-αναψυκτηρίου». Τονίζεται πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συμμορφώθηκε σε αρκετές από τις προφορικές συστάσεις που του έγιναν τόσο από την ομάδα ελέγχου όσο και από τη Δημοτική Αστυνομία και πως, «σε περίπτωση που σε επόμενους ελέγχους διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν τηρεί όλους τους όρους της σύμβασης, η διοίκηση του δήμου θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που προβλέπονται από τον νόμο και το συμβατικό πλαίσιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL