Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Πρόγραμμα αρωγής συγγραφέων

Την υλοποίηση προγράμματος αρωγής σε συγγραφείς που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια ξεκινά για πρώτη φορά ο ΟΣΔΕΛ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συγγραφείς άνω των 50 ετών που έχουν ετήσιο μέσο όρο εισοδήματος μικρότερο από 7.500 ευρώ τα τελευταία τρία έτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους -τις οποίες θα εξετάσει 7μελής επιτροπή- μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το Α' πρόγραμμα αρωγής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα παραγραφέντα δικαιώματα δικαιούχων του ΟΣΔΕΛ, δηλαδή ποσά που έχουν διανεμηθεί πριν από το 2006 και οι δικαιούχοι δεν εμφανίστηκαν για να τα εισπράξουν. Τα ονόματα των αιτούντων και όσων επιλεγούν δεν θα δημοσιοποιηθούν, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Την ικανοποίησή της για το πρόγραμμα αρωγής συγγραφέων εξέφρασε η Εταιρεία Συγγραφέων.

Οι Mode Plagal στη Ρεματιά

Συναυλία των Mode Plagal πραγματοποιείται αύριο στο Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης. Χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz οι Mode Plagal δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε άλλα στοιχεία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν προαιρετικά να συνεισφέρουν σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Αποκατάσταση ζημιών στη Χαλκιδική

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από την έντονη κακοκαιρία σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία των δήμων Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Πολυγύρου. Στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου απομακρύνθηκαν τα δένδρα, αποκαθίστανται οι φθορές στην τοιχοποιία και τοποθετείται τρίτο αλεξικέραυνο. Στο κτηριακό συγκρότημα του πρώην Μετοχίου των Νέων Φλογητών, όπου στεγάζεται το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού, δρομολογήθηκε η αποκατάσταση στις στέγες, την περίφραξη και το στέγαστρο, το ίδιο στο μετοχιακό συγκρότημα Ζωγράφου του Δήμου Ν. Προποντίδας, καθώς επίσης και στη Νέα Φώκαια του δήμου Κασσάνδρας στο μετοχιακό συγκρότημα Ι.Μ. Αγίου Παύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL