Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Κάθε καλοκαίρι υπάρχει γιατρός στην Ακρόπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάθε καλοκαίρι υπάρχει γιατρός στην Ακρόπολη

 

Τη μόνιμη παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στην Ακρόπολη, μετά την ανταπόκριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού, καθώς και την εξασφάλιση δύο νοσηλευτών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που προσφέρει και τον εξοπλισμό, εκ των οποίων ο ένας θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αεροπαγίτου, και ο άλλος σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γιατρός δεν πρωτοπάει τώρα στο εμβληματικό μνημείο, όπως άφησε να εννοηθεί προχθεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, προφανώς για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Με αίτημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέθετε έναν γιατρό για την προστασία των επισκεπτών της Ακρόπολης, στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών μέχρι και τον Οκτώβριο, οπότε σημειώνεται η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.

Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, το υπουργείο Πολιτισμού εξασφάλισε τη συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ιατρικό προσωπικά και για άλλους αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας στη Λίνδο, τη Σάμο, κ.α., ενώ την τελευταία διετία προωθήθηκαν διοικητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της ανάγκης ιατρικών υπηρεσιών για τους επισκέπτες της Ακρόπολης, μεταξύ άλλων μέσω της πλήρωσης των τεσσάρων θέσεων για γιατρούς που προβλέπονται από τον νέο οργανισμό του υπουργείου στις προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL