Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γαλλικό παράσημο στη Νάνα Μούσχουρη

  Το παράσημο του Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας, παρέλαβε από τον Γάλλο πρεσβευτή στην...

 

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας, παρέλαβε από τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ελλάδα η Νάνα Μούσχουρη.

Ο πρέσβης της Γαλλίας εξήρε το έργο της Ν. Μούσχουρη και την προσφορά της στον πολιτισμό της Γαλλίας και της Ελλάδας καθώς και το έργο της ως πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNICEF.

Μιλώντας στα γαλλικά και στα ελληνικά η διεθνής Ελληνίδα τραγουδίστρια ευχαρίστησε για το βραβείο δηλώνοντας ότι θεωρεί τη Γαλλία δεύτερη πατρίδα της, αν και η ταυτότητά της, όπως είπε, παραμένει ελληνική και αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ.

Η διάκριση είναι η τέταρτη για τη Ν. Μούσχουρη που της απονέμεται από τη Γαλλία μετά από αυτήν του Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών, του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής και του Αξιωματούχου της Λεγεώνας της Τιμής.

Στην τελετή παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι της βραβευθείσας, μεταξύ των οποίων οι Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λιλή Ελευθερίου, Μάκης και Μαργαρίτα Μάτσα, Ηρώ Σαΐα, Άρης Δαβαράκης, Αγαθή Δημητρούκα, Μανουέλα Παυλίδου, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς, η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά, η Άννα Νταλάρα κ.ά.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις