Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Ταξίδι στον κόσμο των αστεριών Διάλεξη στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος δίνει, στις 9 μ.μ., ο δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Α. Αντωνίου με θέμα τον κόσμο των αστεριών, των γαλαξιών,...

Ταξίδι στον κόσμο των αστεριών

Διάλεξη στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος δίνει, στις 9 μ.μ., ο δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Α. Αντωνίου με θέμα τον κόσμο των αστεριών, των γαλαξιών, το σύμπαν, τις ιδιομορφίες και τους νόμους του, σε ένα "σκηνικό όπου ο χρόνος, ένας γνώριμος συνοδός μας" είναι "ταυτόχρονα ένας ξένος, ένας πολύ ιδιαίτερος συνοδός μας", όπως λέει κι ο ίδιος. Ο Ευβοιώτης επιστήμονας είναι καλεσμένος του Θεάτρου Χαλκίδας και του 3ου bio-Mechanical Festival.

 

Ράμπα στο Θέατρο Φιλίππων

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την άμεση τοποθέτηση προσωρινής ράμπας στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, που θα εξυπηρετεί την ομαλή και ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων. Τα τελευταία χρόνια η διαδρομή από το εκδοτήριο εισιτηρίων έως την είσοδο του θεάτρου είχε γίνει δύσβατη από λακούβες, ρηγματώσεις και απώλεια της επιφανειακής στρώσης.

 

Ακουστική ξενάγηση

Τη δυνατότητα ακουστικής ξενάγησης μπορεί να έχει πλέον κάθε επισκέπτης στη μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου». Πρόκειται για μια νέα παροχή σε μεμονωμένους επισκέπτες που αδυνατούν να ενταχθούν στις οργανωμένες ξεναγήσεις, οι οποίες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να διεξάγονται παρουσία ξεναγού, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, κατόπιν συνεννόησης.

 

Ακρόαση για τον “Άμλετ”

Νεαροί άντρες έως 26 ετών αναζητούνται για την παράσταση «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 18 Ιουλίου να αποστείλουν το βιογραφικό τους μαζί με δύο ευκρινείς φωτογραφίες στο hamletaudition2019@gmail.com Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν έως τις 19 Ιουλίου, ενώ οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 20 και 25 Ιουλίου.

 

Η “Ιφιγένεια” μεταφέρεται

Αναβάλλεται για την Παρασκευή 30 Αυγούστου η προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίον παράσταση του ΚΘΒΕ «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι». Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, αναβάλλεται, όπως ανακοινώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για έκτακτους λόγους που οφείλονται στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ Ολύμπου και εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που προκύπτουν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις