Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα Κυριακής

Η Μαρία Φαραντούρη πάει σινεμά

Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Ηρώδειο. Τραγούδια που έγιναν γνωστά από θρυλικές παλιές και νέες ταινίες, όπως “Καζαμπλάνκα”, “Breakfast at Tiffany’s”, “Johnny Guitar”, “Ορφέο Νέγκρο”, “Άρωμα γυναίκας”, “Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά”, “Τζίλντα”, “Τα φώτα της ράμπας”, “Ο πρωτάρης”, “Εβίτα”, “Υπόθεση Τόμας Κράουν”, “Φαίδρα”, “Ζ”, “Αμέρικα Αμέρικα”, “Ταξίδι στα Κύθηρα”, “Skyfall”, “Bohemian Rhapsody” κ.ά. Η Μ. Φαραντούρη συνεργάζεται σ' αυτήν την παράσταση με τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Κορίνα Λεγάκη, τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Χρήστο Παπαγεωργίου, τον Αναστάσιο Συμεωνίδη και τον Γιώργο Β. Μονεμβασίτη. Στις 9 μ.μ.

Σκυτάλη της Αριάν Μνουσκίν στον Ρομπέρ Λεπάζ

Για πρώτη φορά στα 54 χρόνια ζωής του Θεάτρου του Ήλιου η Αριάν Μνουσκίν παραδίδει τα ηνία του θιάσου σ’ έναν προσκεκλημένο σκηνοθέτη, τον Καναδό Ρομπέρ Λεπάζ, που σκηνοθετεί την παράσταση «Kanata - Επεισόδιο 1ο - Η διαμάχη», η οποία παρουσιάζεται από τις 13 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Λεπάζ κατασκευάζει ένα ποιητικό, σκοτεινό και επικών διαστάσεων σύμπαν ανατρέχοντας σε διακόσια χρόνια καναδικής Ιστορίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μεταθεατρικό σχόλιο του σκηνοθέτη πάνω στη θέση και στον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία. Με ελληνικούς υπέρτιτλους. Στις 8 μ.μ.

Η επιστροφή του Ρικάρντο Μούτι

Ο Ρικάρντο Μούτι, «ο μαέστρος των μαέστρων» όπως έχει χαρακτηριστεί από τη διεθνή κριτική, επιστρέφει στις 9 Ιουλίου στο Ηρώδειο με μια συναυλία - γιορτή για τη δύναμη της μουσικής. Έντεκα χρόνια μετά την προηγούμενή του εμφάνιση στην Ελλάδα, ο Μούτι επιλέγει τη χώρα μας ως σταθμό για το 23ο ταξίδι των «Δρόμων της φιλίας», του προσωπικού του πρότζεκτ στο Φεστιβάλ της Ραβέννας, που εδώ και χρόνια ενώνει διάφορους λαούς διαμέσου της μουσικής. Υπό την μπαγκέτα του, Ιταλοί και Έλληνες μουσικοί και χορωδοί θα παρουσιάσουν μαζί τη δημοφιλέστατη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν αναδεικνύοντας την έκκληση για αδελφοσύνη που χαρακτηρίζει την «Ωδή στη χαρά». Στις 9 μ.μ.

Η Madeleine Peyroux στο Φάληρο

Οι λάτρεις της Madeleine Peyroux θα μπορέσουν να τη απολαύσουν το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο. Η αγαπημένη τραγουδοποιός θα ξεναγήσει το κοινό στην πιο πρόσφατη κυκλοφορία της, το άλμπουμ “Anthem”, τη «σπουδαιότερη δουλειά της μέχρι σήμερα», αλλά και θα το ταξιδέψει πίσω σε αγαπημένα, διαχρονικά της τραγούδια. Στο “Anthem”, η Peyroux εργάζεται σε μια ψύχραιμη και συχνά φιλοσοφική ματιά πάνω στην κατάσταση του κόσμου μας σήμερα, υφαίνοντας πολύχρωμες ιστορίες ανθρώπων για το πώς αντιμετωπίζουν, καθένας με τον δικό του τρόπο, τις δυσκολίες της ζωής.

 

ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ

62ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Αφιερωμένο στην “Οδύσσεια” του Ομήρου, στην τέχνη της επιβίωσης και στον ήρωα της καρτερίας, τον Οδυσσέα, κάνει πρεμιέρα, στις 10 Ιουλίου, το 62ο Φεστιβάλ Φιλίππων, με διάρκεια έως 31 Αυγούστου, με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αναλόγια, performance, αναγνώσεις, συζητήσεις, προβολές και το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος.

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία»

Το έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από 12.7, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη.

Ο Δώρος και η Ρίτα στον Κήπο

Ένα καλοκαιρινό rock ‘n’ roll πάρτι με τραγούδια του Έλβις οργανώνει ο Δώρος Δημοσθένους στον Κήπο του Μεγάρου, στις 12 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. Λίγο νωρίτερα, στις 9 Ιουλίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν την παράσταση «Χωρίς τίτλο...», σε ένα πρόγραμμα από μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, έως δημιουργίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταμάτη Κραουνάκη και νέων δημιουργών.

Στην Επίδαυρο

Ο “Οιδίποδας” του Σοφοκλή παρουσιάζεται 12 και 13 Ιουλίου, στο μεγάλο θέατρο της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Λιγνάδη και Αμαλία Μουτούση. Στη Μικρή Επίδαυρο η ομάδα χορού Griffón της Ιωάννας Πορτόλου παρουσιάζει το «Kaos».

Ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα στο ελληνικό κοινό βρετανικά συγκροτήματα, οι Tindersticks, έρχονται στο Ηρώδειο, στις 13 Ιουλίου, με soul και jazz μοτίβα.

Η τελευταία ταράτσα

Στην “Ταράτσα” του Φοίβου Δεληβοριά καλεσμένοι στις 10 και 11 Ιουλίου είναι οι Χρήστος Νικολόπουλος και Πίτσα Παπαδοπούλου.

Στην Τήνο

Η έκθεση «Από τον κόσμο του Ομήρου - Τήνος και Κυκλάδες στη μυκηναϊκή εποχή» εγκαινιάζεται στις 12.7, στις 8 μ.μ., στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου. Έως και 14.10.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Με διαχρονικά τραγούδια και κομμάτια από το νέο του δίσκο "Μπλέξαμε...", ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δίνει συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Erotica Project

Ο Monsieur Minimal, ο Δάκης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη εμφανίζονται στις 12.7 στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Με ελεύθερη είσοδο.

Ημέρα χορού στην Πειραιώς 260

Ημέρα χορού η 8η Ιουλίου και στην Πειραιώς 260 θα υπάρξουν από το πρωί έως αργά το βράδυ εναλλακτικές μορφές παρουσίασης, συλλογικές δράσεις, χορευτικές εμπειρίες και καλλιτεχνικά πειράματα καλλιτεχνών και κοινού.

«Ερωτόκριτος» στους Βράχους

Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή με τους Vamos Ensemble παρουσιάζεται, στις 12.7, στο Θέατρο Βράχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL