Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο

Τα 80 του χρόνια γιορτάζει ο Γιάννης Μαρκόπουλος με μια ξεχωριστή συναυλία απόψε στις 9 μ.μ. στο Ηρώδειο μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από την «Ιθαγένεια», τη «Θητεία» και το «Χρονικό», συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα, κινηματογραφική και θεατρική μουσική, όπερα και ορατόρια. Στη σκηνή μαζί με τον συνθέτη η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης.

Στο θερινό "Λαΐς"

Έναν κινηματογραφικό «περίπατο» στην Αθήνα και το Βερολίνο των αρχών του 20ού αιώνα με τρεις βωβές ταινίες οργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Ιουνίου στο θερινό "Λαΐς". Πρόκειται για τις «Περιπέτειες του Βιλάρ» του Ζόζεφ Χεπ και το «Άνθρωποι την Κυριακή» σε σενάριο Μπίλι Ουάιλντερ και σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σιόντμακ, Έντγκαρ Ούλμερ και Ρόχους Γκλίζε. Την προβολή θα συνοδεύει ζωντανή μουσική από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη. Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα προβληθεί, σε μουσική επένδυση Κωνσταντίνου Βήτα, η «Κοινωνική σαπίλα» του Στέλιου Τατασόπουλου.

Στο "Φεστιβάλ Συνοικισμός"

Με ένα εορταστικό κλείσιμο ολοκληρώνεται απόψε στις 7 μ.μ. η νέα παραγωγή «Έ_φυγα Μικρασία» της Γιολάντας Μαρκοπούλου, μια site specific παράσταση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Συνοικισμός» που διοργάνωσε η Ελευσίνα 2021, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έως τις 30 Ιουνίου.

«Καλοκαιρινές περιπέτειες στο Αρχείο»

Θερινά εργαστήρια για παιδιά 6 έως 12 ετών πραγματοποιεί από 1η έως 18 Ιουλίου το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με τίτλο «Καλοκαιρινές περιπέτειες στο αρχείο». Στις εγκαταστάσεις του Ταύρου τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε παιχνίδια, κατασκευές, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, χορό, θέατρο, αλλά και κηπουρική. Τα εργαστήρια, διάρκειας τεσσάρων ημερών, από Δευτέρα έως Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους: από 1η έως 4 Ιουλίου και από 15 έως 18 Ιουλίου, με ώρα έναρξης τις 9.30 π.μ. και λήξης τη 1.30 μ.μ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL