Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι "λίγοι" και οι "ημέτεροι" του Β. Κικίλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι "λίγοι" και οι "ημέτεροι" του Β. Κικίλια

«Κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να γίνει στην πλάτη της πλατιάς πλειοψηφίας των εργαζομένων προς χάριν κάποιον λίγων και ημετέρων» είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά το κυνικά αντικοινωνικό πρόσωπο μιας παράταξης που κάποτε ήθελε να τη λένε «Λαϊκή Δεξιά» και σήμερα εμφανίζεται ως το κόμμα που εκπροσωπεί μια ελίτ ολίγων και προνομιούχων.

Είπε λοιπόν ο κ. Κικίλιας ότι η κοινωνική πολιτική είναι κάτι που αφορά λίγους και μάλιστα ημέτερους, χωρίς όμως να μπει στον κόπο να διευκρινίσει ποιοι είναι αυτοί οι «λίγοι» και ποιοι αυτοί οι «ημέτεροι» στους οποίους αναφέρθηκε τόσο απαξιωτικά.

Θα μπορούσε λοιπόν ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να πει πως «λίγοι» και «ημέτεροι» είναι αυτοί που στα σκληρά χρόνια των Μνημονίων έβαλαν λουκέτα στα μαγαζιά τους, είναι αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους και μπήκαν στη μαύρη λίστα της ανεργίας, είναι αυτοί που είδαν τις συντάξεις και τους μισθούς τους να πετσοκόβονται άγρια, είναι αυτοί που το σύστημα Υγείας τους εξοβέλισε ελέω Άδωνι Γεωργιάδη, είναι αυτοί που είδαν τη ΔΕΗ να τους κόβει το ρεύμα και περνούσαν τους χειμώνες σε παγωμένα σπίτια, είναι αυτοί τέλος που είδαν τα παιδιά τους να παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς αναζητώντας αλλού ελπίδα και μεροκάματο.

Θα μπορούσε επίσης ο κ. Κικίλιας να κοιτάξει την τηλεοπτική κάμερα και «βουρκωμένος» να πει στο ακροατήριό του πως κοινωνικό κράτος είναι η Πολιτεία να στηρίζει όλους αυτούς τους «λίγους» και «ημέτερους» με τη δωρεάν μετακίνηση των άνεργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να πει πως η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ και η ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη είναι κάτι που αφορά «λίγους» και «ημέτερους». Να πει πως τα επιδόματα στέγης και ενοικίου είναι κάτι που αφορά κάποιες αντιπαραγωγικές ομάδες του πληθυσμού. Να πει επίσης πως τα αναπηρικά επιδόματα είναι επίσης πεταμένα λεφτά που δεν μπορεί να τα πληρώνουν οι υγιείς και αρτιμελείς πολίτες. Να πει ο κ. Κικίλιας πως κάποιους «λίγους» και κάποιους «ημέτερους» αφορά η επαναφορά των δαπανών για την Παιδεία σε αξιοπρεπή επίπεδα που θα επιτρέπουν στα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία με βιβλία και δασκάλους και όχι με κενά και φωτοτυπίες.

Περιμένουμε, λοιπόν, κ. Κικίλια, στην επόμενη τηλεοπτική σας εμφάνιση να γίνετε λίγο πιο σαφής για τους «λίγους» και τους «ημέτερους» που θέλετε να ξαναρίξετε στον Καιάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL