Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Υπεύθυνη πατριδοκαπηλία, αλλά ανευθυνότητα ΚΥΣΕΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπεύθυνη πατριδοκαπηλία, αλλά ανευθυνότητα ΚΥΣΕΑ!

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορεί να διαταράξει την πορεία προς την εξουσία δημιουργεί ανησυχίες στη Ν.Δ. Ακόμα και αν οι ανησυχίες αφορούν εθνικής σημασίας θέματα και οφείλονται στην παρατεταμένη επιθετικότητα της Άγκυρας. Σημασία έχουν μόνο τα στενά κομματικά συμφέροντα! Όλα τα υπόλοιπα έπονται.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ο πρόεδρος της Ν.Δ., μόλις έμαθε την έκτακτη σύνοδο του ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ δήλωσε: «Πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα αλλά «η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίησή της. Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική γραμμή»!

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ είχε πληροφορίες για τη σοβαρότητα της κατάστασης και εκτίμησε πως η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ είναι «ανεύθυνη δραματοποίηση»; Έκανε μήπως τον κόπο να ζητήσει ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας, που εκ της θέσεώς του και της εμπειρίας του γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια και κάθε νέα εξέλιξη;

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στη σύνοδο των επτά ηγετών των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, που προειδοποίησαν την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις, ήταν ανεύθυνη δραματοποίηση; Το ίδιο και οι σκληρές ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών;

ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ, έσπευσε και το «προοδευτικό» ΚΙΝ.ΑΛΛ., διά του φωστήρα Οδ. Κωνσταντινόπουλου να εκφράσει φόβους, μήπως και τρομάξουν οι τουρίστες και δεν έρθουν στην Ελλάδα λόγω ΚΥΣΕΑ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως η πρώτη φορά που, νέα Δεξιά επί Σαμαρά και τώρα επί Μητσοτάκη, δεν διστάζει να υπονομεύσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ενότητα για να κατακτήσει την εξουσία.

ΜΕ ΜΙΑ αφοπλιστική δήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υποψήφιος της Ν.Δ. και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος προανήγγειλε ότι, σε περίπτωση ανάληψη της εξουσίας, η Ν.Δ. θα «επιτηρεί στενά ότι οι γείτονες τηρούν όλα τα άρθρα όπως και επιβάλλεται».

ΤΩΡΑ η Συμφωνία των Πρεσπών έπαψε να είναι προδοτική. Απλώς ήταν ένα εργαλείο, μια οργιώδης ψηφοθηρική πατριδοκαπηλία για να θυμώσουν τους πολίτες και να αποσπάσουν ευκολότερα τις ψήφους τους. Και αυτό ομολογείται πλέον με κυνικό τρόπο.

ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, διχασμό, απόκρυψη των πραγματικών προθέσεων στη διακυβέρνηση της χώρας, απομόνωση από τις δυνάμεις που νοιάζονται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πώς θα κυβερνήσεις όταν τα ψέματά σου χτυπήσουν την πόρτα σου και οι πολίτες απαιτήσουν εξηγήσεις; Τι θα απαντήσεις; Ας πρόσεχαν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL