Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θερμή υποδοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ακριτική Χάλκη (Φωτό + Video)

Θερμή υποδοχή στην ακριτική Χάλκη του Αλέξη Τσίπρα στη Χάλκη. "Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας γι' αυτό και εργαστήκαμε για να δημιουργήσαμε συνθήκες ισότητας για όλους" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Μιλώντας στους κατοίκους του νησιού -που τον υποδέχθηκαν στο λιμάνι, αφού προηγουμένως είχαν προϋπαντήσει το πλοιάριο που μετέφερε την αποστολή με ψαροκάικα με κόρνες και καπνογόνα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών έτσι ώστε να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

" Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει εδώ που οι κάτοικοι δίνουν με περηφάνια τη μάχη για να κρατήσουν τον τόπο τους όρθιο. Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας γι' αυτό και εργαστήκαμε για να δημιουργήσαμε συνθήκες ισότητας για όλους" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Το μεταφορικό ισοδύναμο & η μείωση της φορολογίας για τα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, ήταν τα πρώτα μέτρα στήριξης μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Δεσμευόμαστε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από 1/1/2020 για νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους."

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους πολίτες σαν να είναι σε διαφορετικές κατηγορίες... Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δημιουργήσαμε συνθήκες ισότητας και γι' αυτό θεσπίσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο. Οι κάτοικοι των νησιών θα πληρώνουν ίσο κόστος για ίση μετακίνηση με τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε δε και στις φοροελαφρύνσεις που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις