Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ραγκούσης σε Κυρανάκη: 52 μετακλητούς είχε στο γραφείο του ο Κυρ. Μητσοτάκης, η ντροπή της Δημόσιας Διοίκησης (Video)

Στην παραπληροφόρηση της Ν.Δ. για δήθεν διόγκωση του κράτους απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης στην αντιπαράθεσή του με τον Κ. Κυρανάκη της Ν.Δ. στην ΕΡΤ.

“Λέτε ψέματα ως Ν.Δ. ότι έχει διογκωθεί το κράτος. Το 1:5 γιατί το εξαγγέλλεται;» ρώτησε ο Γιάννης Ραγκούσης τον κ. Κυρανάκη ενώ του εξήγησε πως ακριβώς μειώθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

«Πρώτα διαπιστώνεται ο αριθμός των αποχωρησάντων από το Ελληνικό Δημόσιο και μετά προκηρύσσονται οι προσλήψεις από το ΑΣΕΠ και μάλιστα έχουν και χρονοβόρες διαδικασίες».

«Με το 1 προς 5 θα ζημιωθεί ο μέσος Έλληνας, οι πολλοί που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του κράτους, δηλαδή οι πολίτες. Θα μειωθούν οι μηχανισμοί και η αποτελεσματικότητα του κράτους, δηλαδή θα μειωθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι δικαστικοί άρα η Δικαιοσύνη θα καθυστερεί ακόμα περισσότερο να αποδίδει έργο στους πολίτες, θα μειωθούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί».

«Πουθενά δεν το λέει αυτό η Ν.Δ.» απάντησε ο κ. Κυρανάκης, «το λέει η ΑΥΓΗ». Ξέχασε φαίνεται ποια είναι και η επίσημη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

Συμβασιούχοι και εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ κόβονται…

Στη συνέχεια με λεκτικές ακροβασίες και εντελώς αυθαίρετα ο κ. Κυρανάκης θέλησε να αποδείξει ότι ισχύει το 1:5 και σήμερα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρηματολόγησε υπέρ του μέτρου αυτού καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι υπάλληλοι χωρίς να γίνουν απολύσεις όπως είπε.

«Το έχετε εξαγγείλει το 1 προς 5;» επέμεινε να ρωτάει ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Κυρανάκης αποκάλυψε ποιοι είναι οι πρώτοι στο στόχαστρο της Ν.Δ.: Το Δημόσιο έχει διογκωθεί με «συμβασιούχους, μετακλητούς, ειδικούς γραμματείς, εξωτερικές παραγωγές στην ΕΡΤ» είπε ο κ. Κυρανάκης για να λάβει την απάντηση:

«Αυτά να τα πείτε στον αρχηγό σας που είχε 52 μετακλητούς στο γραφείο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι ντροπή του. Η ντροπή της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης» είπε και στις προσωπικές επιθέσεις του κ. Κυρανάκη αντέτεινε ότι: ούτε τους μισούς δεν είχε ο ίδιος με τρία υπουργεία στα χέρια του.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις