Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Στα Ψιλά / Ο Μητσοτάκης δυτικά του Πέκος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα Ψιλά / Ο Μητσοτάκης δυτικά του Πέκος

Και ξαφνικά όλοι πάλι πέσαμε από τα σύννεφα. Ξαφνιαστήκαμε και μείναμε με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας να παραπονιούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και για τις ανήκουστες απαιτήσεις των εργαζομένων τους, που δεν τους φτάνει που έχουν ψωμάκι και τρώνε αλλά ζητούν και τα ρέστα.

«Έλεγχος και πρόστιμα μας έχουν ρημάξει, ρε φίλε! Επταήμερο να τελειώνουμε, άντε πια»! ήταν το παράπονο κάποιων εργοδοτών στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που στα μάτια τους φαντάζει ως ο πολιτικός που θα οδηγήσει την αγορά εργασίας στη βαρβαρότητα των πρώτων μνημονιακών χρόνων και ακόμα παραπέρα. Γιατί πού ακούστηκε με το καλημέρα της τουριστικής σεζόν οι άλλοι να θέλουν να αλλάξουν βάρδια για να γράψουν μάθημα στις Πανελλαδικές;

«Κυριάκο, έλα και βάλε επιτέλους μια τάξη» είναι το μήνυμα του καπετάνιου κάθε γαλέρας που σέβεται τον εαυτό της. «Κυριάκο, έλα και τελείωνε μ' αυτά τα σοβιετικά» είναι η απαίτηση της επιχειρηματικότητας που εδράζει δυτικά του Πέκος και δεν ανέχεται στα πόδια της επιθεωρητές εργασίας και ελεγκτές που μόνο κακό κάνουν στην κερδοφορία.

Όπως από την Κω, έτσι κι από αλλού δέχεται τα ίδια μηνύματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εμφανίζεται έτοιμος όχι απλά να τα ικανοποιήσει, αλλά να προσθέσει στο αντεργατικό μοντέλο ανάπτυξης που έχει στο πρόγραμμά του ακόμη περισσότερα εργαλεία συμπίεσης του εργατικού κόστους.

Πρόκειται για όλους αυτούς που βγήκαν από τα νερά τους τα τελευταία χρόνια με την αναδιάρθρωση και την ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ. Πρόκειται για όλους αυτούς που στο πρόσωπο του Νάσου Ηλιόπουλου είδαν έναν εχθρό των ματωμένων κερδών τους. Πρόκειται για όλους αυτούς που έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον περιμένουν να μπει στο Μαξίμου ως εγγυητής της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της ισοπέδωσης της εργατικής νομοθεσίας.

«Νόμος είναι το κέρδος του εργοδότη» είναι το αίτημα που στέλνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι επιχειρηματίες από τα δυτικά του Πέκος κι αυτός τους απαντά πως έρχεται σαν οδοστρωτήρας να διαλύσει όσα οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πάρουν πίσω τα τελευταία χρόνια.

Κατά τα άλλα, είμαστε κι εμείς που δεν είχαμε καταλάβει καλά και είχαμε παρεξηγήσει τον αρχηγό της Ν.Δ. όταν προ καιρού είχε ανοίξει για πρώτη φορά τα χαρτιά του για την επταήμερη εργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL