Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Δάσκαλε, πώς θα σου φαινόταν να σε βάλουμε τελευταίο στο Επικρατείας;

Το χειρότερο είναι που του είπαν ότι θα μπει ο Καμίνης επειδή με το τεράστιο επιστημονικό του κύρος, τη συμπαγή πολιτική του συγκρότηση και τα εξαιρετικά ηγετικά του προσόντα έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην προοδευτική παράταξη σε εποχές δύσκολες για τη χώρα.

Εσύ, Βαγγέλη, τιμητικά θα μπεις πιο κάτω, του είπανε. Πρέπει να υπάρχει ακόμα μια θέση άδεια, κάνε έναν κόπο, κατέβα στον ημιώροφο και συνεννοήσου με τον κλητήρα.

Τότε ο Βαγγέλης κατάλαβε πώς είχε νιώσει ο άλλος, όταν ειδοποίησε τον Νώε να μαζέψει ό,τι βρει από ζώα και να μπει τρέχοντας σε μια βάρκα διότι επρόκειτο να γίνει της μουρλής.

Κατ' αναλογίαν, ο Βενιζέλος ειδοποίησε τον Λιντζέρη.

Εντάξει, δεν είναι τόσο υποτιμητική η τελευταία θέση στο Επικρατείας. Σε ορισμένους τύπους επιβατικών αεροπλάνων μάλιστα θεωρείται και ασφαλέστερη.

Άσε που, αν πάρει πάνω από 93% το ΚΙΝ.ΑΛΛ., έχεις πιθανότητες να εκλεγείς κιόλας.

Ο Γκρομίκο πάντα τελευταίος έμπαινε στο Επικρατείας και ποτέ δεν έμεινε εκτός σοβιετικού Κοινοβουλίου.

Ευτυχώς η Φώφη διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες, απλώς επελέγη ο Καμίνης διότι υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τον στρατηγικό στόχο του κόμματος.

Αναμφίβολα. Ειδικά αν ο στρατηγικός στόχος του κόμματος είναι να ξεφορτωθεί τον Βενιζέλο από την πρώτη θέση του Επικρατείας.

Θα μπορούσε και ο Τζουμάκας να τον υπηρετήσει αυτόν τον στόχο, αλλά τον παίρνουν τηλέφωνο τελευταία και δεν απαντάει.

Εξάλλου ο Βαγγέλης θα μπορούσε να διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό, όπως είχε κάνει και ο Χαρίλαος Τρικούπης τότε που εξελέγη ο Γουλιμής.

Σε άλλα νέα, διεγράφη από τη Ν.Δ. ο Σκαλούμπακας λόγω ανυπόφορης μετεμφυλιακής γραφικότητας, αγχώδους σεξισμού και υπερβάλλοντος αντιδραστικού ζήλου.

Βασικά αυτά που κάνει και ο Ψαριανός, απλώς ο Σκαλούμπακας είναι σε πιο άμεση επαφή με τα συναισθήματά του.

Με διακριτικότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζει η Ν.Δ. τη μεγάλη προγραμματική μάχη για την Ελλάδα που μας αξίζει...

Στους ίδιους χαμηλούς τόνους θα διατυπωθούν και γραπτώς οι θέσεις του κόμματος, με μετριοπαθέστατες εκφράσεις, όπως κλεισ δημόσ νοσοκόμ, κατάργ κατώτ μίσθ και θαδουλέβ μέχρ ναπεθάν.

Και φυσικά ασφαλιστ πινοσ.

Ο Άδωνις είπε προχθές και κάτι για ιδιωτικόπ δεή.

Ευτυχώς οι δημοσιογράφοι είναι ευγενικά παιδιά και δεν ζητάνε διευκρινίσεις γιατί δεν θέλουν να γίνονται πιεστικοί.

Όπως είπε άλλωστε και ο Χατζηδάκης, "ο κόσμος που μας ψήφισε στις ευρωεκλογές τα ήξερε αυτά, τώρα δεν γίνεται κάτι, ας πρόσεχαν".

Αλήθεια είναι. Αν και μάλλον το είπε κάπως πρόωρα.

Αν, πάντως, υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο έχει σταθερή γραμμή η Ν.Δ., είναι το αφορολόγητο.

Αν μειωθεί το αφορολόγητο, θα είναι πλήγμα για τα χαμηλά εισοδήματα. Αν δεν μειωθεί το αφορολόγητο και καταργηθούν τα αντίμετρα, θα είναι πλήγμα για τη μεσαία τάξη. Αν δεν μειωθεί το αφορολόγητο και δεν καταργηθούν τα αντίμετρα, θα υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

Δεν λένε βέβαια τι θα κάνουν αυτοί. Μόνο η καημένη η Μιράντα Ξαφά λέει φορολογία από το πρώτο ευρώ για να μην χάνουν τα λεφτά τους οι πλούσιοι, αλλά για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο την κλωτσάνε κάτω από το τραπέζι.

Πρώτον σιγά το θέμα, δεύτερον και άλλοι το κάνανε και τρίτον οι προηγούμενοι κάνανε πολύ χειρότερα, ήταν το τρίπτυχο της τελευταίας εβδομάδας, στο πλαίσιο της ευρύτερης καμπάνιας «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό».

Αλλά δεν πειράζει. Όταν παλεύεις να γυρίσεις το παιχνίδι, ως γνωστόν, τα αυτογκόλ δεν πιάνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL