Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.4°C28.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C28.1°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C27.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
1 BF 39%
Τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος

Από τη Δευτέρα, η χώρα μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμα. Θα κριθεί τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, από την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους βασικούς παίκτες, καθώς και την επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθήσει ο καθένας τους.

Ο κόσμος της Αριστεράς πρέπει να το καταλάβει καλά: αντίπαλός μας στις εκλογές αυτές, δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση έδωσε τα τέσσερα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές μάχες απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους, για να φοβάται σήμερα αυτή τη Ν.Δ. με αυτόν τον πρόεδρο.

Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι η αποχή. Η αποχή που τρέφεται από την απογοήτευση του 2015, από το ασήκωτο βάρος 8,5 χρόνων λιτότητας, από τις δυσκολίες τού σήμερα και την αβεβαιότητα του αύριο, αλλά και από τα σημαντικά λάθη και τις παραλείψεις που χρεώθηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρά τον Κ. Μητσοτάκη ούτε να του δώσει το χέρι. Αυτοί που πιστεύουν ειλικρινά ότι η ζωή τους θα γίνει καλύτερη αν την οικονομική πολιτική της χώρας τη διαμορφώνει η Μιράντα Ξαφά έχουν ήδη προσχωρήσει στην κάλπη της Ν.Δ.

Ο κόσμος που δεν ψήφισε, περιμένει. Περιμένει την έμπρακτη διαβεβαίωση της Αριστεράς ότι πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών. Ότι αξίζει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολλών γιατί γι' αυτούς εργάζεται. Και ότι αποτελεί τη μοναδική απάντηση στην ανάγκη για μια ανάπτυξη δίκαιη, με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο.

Πάμε λοιπόν στον κόσμο. Με τον απολογισμό και το πρόγραμμά μας. Πάμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL