Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της 7ης Ιουλίου / Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της 7ης Ιουλίου: Συλλογικά και με αυτοπεποίθηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της 7ης Ιουλίου / Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της 7ης Ιουλίου: Συλλογικά και με αυτοπεποίθηση

Ώρα αναδιάταξης και αντεπίθεσης έχει σημάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να είναι αποφασισμένα να αφήσουν πίσω τα λάθη και τις παραφωνίες και να δώσουν με όλες τις δυνάμεις τη μάχη των μαχών της 7ης Ιουλίου.

Εξάλλου το μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας που έστειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτό που δίνει τον τόνο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το παιχνίδι είναι ανοιχτό ενόψει των εθνικών εκλογών: “Όλοι και όλες, θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και με αυτοπεποίθηση” τόνισε.

Αύριο το πρόγραμμα

Αύριο στις 8 μ.μ., στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για τη νέα εποχή εκτός Μμνημονίων με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη και ανάκαμψη προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, που σήκωσε το μεγάλο βάρος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα μεσαία δηλαδή κοινωνικά στρώματα, που στήριξαν τους πλέον αδύναμους από το 2015 και μετά αλλά δεν ένιωσαν στη ζωή τους το τέλος των Μνημονίων.

Και φυσικά τη νέα γενιά, την περαιτέρω ενίσχυση της εργασίας, των επενδύσεων, της καινοτομίας. Άλλωστε η τελευταία πράξη της κυβέρνησης ήταν μια συνειδητή πολιτική απόφαση ελάφρυνσης των μεσαίων και των χαμηλών στρωμάτων, αφού η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου δίνει ανάσα σε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια πολίτες. Και μάλιστα χωρίς την κατάργηση των αντιμέτρων που επίσης στοχεύουν στην ελάφρυνση κατά βάση της μεσαίας τάξης.

Στροφή στην κοινωνία

Έχοντας πλέον βγάλει τα συμπεράσματα από την ήττα των ευρωεκλογών, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εσωστρέφειας. Αντίθετα, είναι σαφές πως η ανατροπή αυτού του αποτελέσματος στις εθνικές εκλογές περνάει μέσα από τη στροφή στην κοινωνία, την επικοινωνία του προγράμματος και των θέσεων και φυσικά με την αναγκαία και ειλικρινή αυτοκριτική και την αποφυγή λαθών για τα οποία δεν υπάρχει χώρος.

“Όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς” ήταν η αυστηρή αναφορά του Αλ. Τσίπρα προς τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων

Έτσι, η επιθετική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο θα έχει ως βασικούς άξονες, από τη μία την αποφασιστική οργανωτική ανασύνταξη με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος αλλά και των κοινωνικών συμμαχιών του.

Σε αυτό το πλαίσιο, τίθενται σε κινητοποίηση οι οργανώσεις του κόμματος και οι ανοιχτές συνελεύσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας ώστε να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών. Αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια, αφού ο στόχος είναι η ενίσχυσή τους με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες.

Οι πολίτες να συγκρίνουν

Από την άλλη, η προγραμματική δουλειά όχι μόνο σε επίπεδο διακήρυξης αλλά και “γείωσης” στη βάση της κοινωνίας σε όλη τη χώρα, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό. Κεντρική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προγραμματική συζήτηση σε κάθε τομέα αλλά και η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, η παρουσίαση της κατάστασης που παρέλαβε ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και το τι υλοποιήθηκε.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα επιδιωχθεί να είναι κυρίαρχη και η προγραμματική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν ανάμεσα σε ξεκάθαρα σχέδια και προγράμματα. Εξάλλου, όσο περνούν οι μέρες και τα στελέχη της Πειραιώς εμφανίζονται σαν να έχουν κερδίσει ήδη τις εκλογές, γίνεται ξεκάθαρο ότι σε αυτές τις εκλογές θα συγκρουστούν δυο απολύτως αντιπαραθετικά προγράμματα, σχέδια και στρατηγικές για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη τετραετία.

Με τα μίντια που στηρίζουν τη Ν.Δ. να προετοιμάζουν το έδαφος για την επιστροφή της πιο σκληρής λιτότητας, τους ακραίους της Κομισιόν, τους ομοϊδεάτες του Κ. Μητσοτάκη, να βάζουν στο τραπέζι το ξήλωμα όσων κατακτήθηκαν την περασμένη τετραετία, τα διλήμματα γίνονται πιο σαφή από ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL