Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Προεκλογικό αλαλούμ στη Ν.Δ. - Θολώνουν τα νερά για την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προεκλογικό αλαλούμ στη Ν.Δ. - Θολώνουν τα νερά για την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο (Video)

Σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά για τις απολύσεις στο Δημόσιο, χθες στην ΕΡΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι μπορεί να διατηρηθεί η αναλογία 1:1 απειλώντας προς το παρόν... μόνο τους συμβασιούχους.

«Δεν θα κάνουμε απολύσεις αλλά θα προσλαμβάνουμε 1 δημόσιο υπάλληλο για κάθε 5 που θα φεύγουν, όχι έναν για κάθε έναν καινούργιο που θα προσλαμβάνεται και θα δώσουμε τέλος στην στρατιά των συμβασιούχων. Που γίνονται οι προσλήψεις; Γίνονται εκεί που το έχουμε ανάγκη; Όταν σήμερα για εποχιακό προσωπικό δασοπυρόσβεσης προσλαμβάνουμε ανθρώπους με κοινωνικά κριτήρια ποιον εξυπηρετούμαι τελικά; Όταν στείλανε αυτούς τους ανθρώπους να καθαρίσουν δασικούς δρόμους μπόρεσαν να κάνουν την δουλειά τους;» ήταν η δήλωση του που θέλουν σήμερα να ξεχάσουν και μάλιστα συνέχισε:

«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανακατανομής του προσωπικού του Δημοσίου μέσα από διαδικασία αξιολόγησης και κινητικότητας. Δεν μιλάμε για κατ’ ανάγκη μεγάλο κράτος».

Σταϊκούρας: Μπορεί να διατηρηθεί η αναλογία 1:1 – Οι συμβασιούχοι όμως;

Μπορεί να διατηρηθεί το 1:1 στο Δημόσιο είπε χθες η Ν.Δ. δια του κ. Σταϊκούρα αφήνοντας ανοικτό όμως αν απολυθούν οι συμβασιούχοι που έχουν διογκώσει το μισθολογικό κόστος. (στο 3.08 λεπτό)

«Το Δημόσιο δεν θα διογκωθεί και θα γίνουν τόσες προσλήψεις όσες έχει ανάγκη το ελληνικό Δημόσιο, με αξιοκρατικά κριτήρια και με συγκεκριμένες διαδικασίες. Μπορεί η αναλογία 1:1 να διατηρηθεί» είπε επί λέξει ενώ έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου προς το παρόν μόνο για τους συμβασιούχους λέγοντας:

«Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει ότι υπάρχει διόγκωση του Δημοσίου γιατί έχετε αυξήσει πάρα πολύ τους συμβασιούχους με αποτέλεσμα να έχει διογκωθεί σημαντικά το μισθολογικό κόστος».

Ποιος τους πιστεύει προεκλογικά όταν εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι γνωστές και εφαρμοσμένες οι απόψεις του για τον Δημόσιο τομέα και η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαρία Σπυράκη ως εκπρόσωπος τύπου δήλωναν κάποιους μήνες πριν:

Ντόρα Μπακογιάννη και Μαρία Σπυράκη δήλωναν για τις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα

«Δεν θα κάνει απολύσεις είπε ξεκάθαρα ο Κυρ. Μητσοτάκης επίσης είπε ξεκάθαρα ότι οι προσλήψεις θα έχουν την αναλογία 1:5» έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΙ στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 διαχωρίζοντας φυσικά τους συμβασιούχους:

«Όταν η σύμβασή σου λήγει πρέπει να φύγεις είπε στους συμβασιούχους. Οι συμβασιούχοι έχουν άλλο καθεστώς από το αντικειμενικό του ΑΣΕΠ, άρα οι νέοι άνθρωποι για να τους στείλεις ένα μήνυμα ότι θα υπάρχει αξιοκρατία, πρέπει να μπορούν να έρθουν».

Ενώ και η Μαρία Σπυράκη στις 24 Αυγούστου 2018, μιλούσε για "περιορισμό δαπανών στο Δημόσιο, καταργήσεις συγχωνεύσεις οργανισμών όχι απολύσεις αλλά αναδιάταξη στο Δημόσιο".

Ποιος τους πιστεύει λοιπόν;

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL