Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Το νόημα της σημερινής μάχης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το νόημα της σημερινής μάχης

Η μάχη αυτή έχει μεγάλη σημασία στην Αττική και τον Δήμο της Αθήνας. Σημασία όχι μόνο πολιτική. Το μήνυμα από τις σημερινές κάλπες πρέπει να είναι ότι η Αριστερά είναι εδώ, συσπειρωμένη, αξιόμαχη, έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στον αγώνα υπέρ των πολλών.

Από αύριο αρχίζει η μάχη για τις εθνικές εκλογές της 7ηςΙουλίου. Και είναι ξεκάθαρο το τι έχουμε να κάνουμε.

Πρέπει να μιλήσουμε με τον κόσμο της εργασίας, της δημιουργίας και του πολιτισμού. Για τα όσα κάναμε, αλλά και για τα όσα δεν μπορέσαμε να κάνουμε. Για τα όσα πετύχαμε. Αλλά και για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες μας.

Πρέπει να συζητήσουμε το πρόγραμμά μας. Το σχέδιό μας για τη δεύτερη τετραετία, για την Ελλάδα των πολλών. Και να το φέρουμε σε αντιπαράθεση με το πολιτικό σχέδιο των αντιπάλων μας, που οι ίδιοι προσπαθούν να το κρατήσουν στο σκοτάδι.

Πρέπει να μιλήσουμε με τους νέους. Με τον κόσμο της αποχής. Με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που μετά το '15 αναθεώρησαν τη στάση τους. Πρέπει να τους ακούσουμε. Να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τις αμφιβολίες και την απάθεια. Γιατί αυτά που κρίνονται στις εθνικές εκλογές είναι πολύ σημαντικά.

Αν τα κάνουμε αυτά, θα νικήσουμε. Κανένα μινιτακό σύστημα, κανένα πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να νικήσει τη θέληση του λαού.

Ξεκινάμε από σήμερα. Με τη μάχη του δεύτερου γύρου. Για την Ελλάδα των πολλών!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL