Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Στα ψιλά / Ανυπόμονοι και εκδικητικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Ανυπόμονοι και εκδικητικοί

Του Πέτρου Κατσάκου

Τελικά δεν αρκεί η σιγή ασυρμάτου που έχει επιβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι καλούνται να κρατούν το στόμα τους προεκλογικά κλειστό όσον αφορά το πρόγραμμα του κόμματος. Δεν αρκεί να σιωπήσουν ο Γιάννης Βρούτσης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ώστε να μην τρομάζουν τους ψηφοφόρους αποκαλύπτοντας τα όσα άκρως αντικοινωνικά και αντεργατικά μάς ετοιμάζουν, στην περίπτωση που επιστρέψουν στην εξουσία.

Είναι κι αυτοί που μάλλον θα πρέπει να τους πάρει κάποιος τα κινητά και τα τάμπλετ από τα χέρια, να τους απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τους απαγορεύσουν την έκθεση στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Είναι αυτοί που με κάθε ευκαιρία αναδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δεξιάς και παράλληλα υπονομεύουν το δήθεν εκσυγχρονιστικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος των «αρίστων».

Γιατί ενώ ήταν νωπή ακόμη η αθλιότητα του στελέχους της Ν.Δ. κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, εμφανίστηκε εσχάτως ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου "Ελπίς", προβεβλημένο στέλεχος του τομέα Υγείας της Ν.Δ. και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Πατούλη, κ. Θοδωρής Γιάνναρος, να κάνει στο Twitter μία χυδαία προσωπική επίθεση, με βαριά σεξιστικό -και όχι πολιτικό- περιεχόμενο, στη Ρένα Δούρου.

Για όσους βέβαια δεν τον θυμούνται, να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που προ μηνών είχε προβεί σε ανοιχτές ιντερνετικές απειλές στον λογαριασμό του δημοσιογράφου της ΕΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου: «Σε λίγο θα ψάχνεις δουλειά κάπου ψηλά στις Άνδεις που κρύβεσαι παρέα με πράσινες μαϊμούδες... Get ready... Προς πληροφόρησή σου πάντως... τους προδότες τύπου Μαδούρο και τους ντόπιους ή αλλοδαπούς φίλους του, η ιστορία τους στήνει στα 11 βήματα και πατάει τη σκανδάλη».

Στον αντίποδα πάντως των εκτελεστικών αποσπασμάτων βρέθηκε ο κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που σε τηλεοπτική του εμφάνιση υποσχέθηκε πως το κόμμα του δεν θα στήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους στα έντεκα βήματα αλλά θα σεβαστεί τη Συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου.

Παρότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί πρόοδος, δεν παύει να αποτελεί δείγμα της ρεβανσιστικής λογικής που κρύβεται πίσω από τη σιγή ασυρμάτου της Πειραιώς.

Δεν είναι μόνο η ανυπομονησία ορισμένων για τα επόμενα ΕΣΠΑ, είναι και η εκδικητικότητα που τρέφουν γι' αυτούς που τους στέρησαν και τα προηγούμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL