Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ηλεία - Δυτική Ελλάδα της προόδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλεία - Δυτική Ελλάδα της προόδου

Του Πάνου Τριγάζη*

Αν ζούσα στην Ηλεία, θα ήμουν δημότης Πύργου, ίσως όμως της Ζαχάρως, που περιλαμβάνει τη γενέτειρά μου Μίνθη (Άλβαινα). Μπορεί να επέλεγα την τιμητική ιδιότητα του πολίτη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δηλώνω, λοιπόν, ευτυχής για το γεγονός ότι ο Δήμος Ζαχάρως απαλλάχθηκε πανηγυρικά από το καθεστώς Πανταζή Χρονόπουλου εκλέγοντας δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή τον αλληλέγγυο και δημοκράτη γιατρό Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Αρκετή δυσφήμηση έχει υποστεί η αποκαλούμενη και Sugar Town από το 2007, που πολλά αμαρτήματα είχαν καταλογιστεί στον τότε πανίσχυρο δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο.

Επιπλέον, στην Αρχαία Ολυμπία, τον φίλο μου Θύμιο Κοτζά διαδέχεται πιθανότατα ο επιτυχημένος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, με φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον της κοιτίδας του ολυμπισμού.

Για τον δεύτερο γύρο στον Πύργο δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά θα ψήφιζα Αντωνακόπουλο. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της επανεκλογής του Απόστολου Κατσιφάρα, που είχαμε συνεργαστεί παλιότερα και ως βουλευτής είχε παρουσιάσει στην Πάτρα και ένα βιβλίο μου για την Ευρώπη με τίτλο “Οι πολίτες απαιτούν” (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 1997). Η περιφέρεια αυτή έχει πολλές δυνατότητες να ανοιχθεί στον κόσμο, καθώς η Πάτρα αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη, η Αρχαία Ολυμπία είναι «παγκόσμια πόλη» και το Μεσολόγγι πρωτεύουσα του βυρωνισμού. Με αυτά τα δεδομένα και με νέους άξιους συνεργάτες ο Απόστολος Κατσιφάρας μπορεί να ανοίξει νέους αναπτυξιακούς δρόμους για τη Δυτική Ελλάδα.

Επιπλέον, υπάρχει και το δεδομένο ότι στον πρώτο γύρο η Ν.Δ. κυριάρχησε σε πολλές περιφέρειες, με εξαίρεση την λεβεντογέννα Κρήτη, όπου στους δύο μεγαλύτερους νομούς, Χανίων και Ηρακλείου, πρώτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Για λόγους και μερικής εξισορρόπησης της κατάστασης, ελπίζω βάσιμα ότι θα κερδηθούν υπέρ των δυνάμεων της προόδου οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, ενώ και στην Αττική μπορεί να υπάρξει ανατροπή.

Όσο για την επικράτηση της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, συνιστώ σε συντρόφους και αντιπάλους να μην βιάζονται προδικάζοντας το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»!

* Ο Πάνος Τριγάζης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL