Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
ΕΠΙΣΤΟΛΗ / Venceremos!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ / Venceremos!

του ΑνδρέαΤζίνη, από Σύρο, Κυκλάδες

Νομίζω, αγαπητοί συμπολίτες, που ψηφίσατε λ.χ. Νέα Δημοκρατία ή ΚΙΝ.ΑΛΛ. (ΠΑΣΟΚ) -ασφαλώς δικαίωμά σας ήταν- και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν "τιμωρήσατε" ούτε "εκδικηθήκατε" τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους εαυτούς σας, το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της δημοκρατίας, και εκεί και εδώ.

Αν το επαναλάβετε και στις βουλευτικές εκλογές σ' έναν μήνα -και πάλι δικαίωμά σας-, τότε θα μας επιστρέψετε και πάλι στη βαρβαρότητα, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τη μετανάστευση, τη ρεμούλα, την άνοδο όλων των αρνητικών σε κάθε τομέα της ζωής μας, στις εποχές 2008-2014. Η νέα συγκυβέρνηση Μητσοτάκη - Γεννηματά (όπως και προθύμων ακροδεξιών ή ακόμα του "Πόντιου Πιλάτου" ΚΚΕ = το παγίως σίγουρο κόμμα υπέρ των καπιταλιστών διά του "στρίβειν με τα παρών") θα είναι εδώ να καταπιεί όλα όσα στήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση, με τις δικές μας αντοχές και θυσίες, από το 2015 έως σήμερα.

Η μόνη θετική εναλλακτική λύση λοιπόν είναι να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία στις βουλευτικές! Είναι μόνος του εναντίον όλων, όλου του λυσσαλέου κατεστημένου! Αν έχετε άλλη λύση, καλύτερη, να τη συζητήσουμε· όμως με προγράμματα, θέσεις, πολιτικά επιχειρήματα, ιδανικά και αξίες, χωρίς fake news! Τι να κάνουμε; Το θετικό -όσο κάθε φορά επιτρέπουν οι συνθήκες / ο συσχετισμός δύναμης- προέρχεται από την Αριστερά, αυτήν την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνατε εσείς κάτι άλλο καλύτερο, από το 2015 έως σήμερα, από ό,τι έκανε ο Τσίπρας; Έχετε πρόταση για να έλθει η Ελλάδα σε ακμή μόνο με έναν χρόνο εκτός Μνημονίου; Υπάρχει άλλο κόμμα να το επιτύχει αυτό;... Αν ναι, ποιο είναι; Εκτός αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους κάποιοι έχουν ως "λύση" τη "χρυσή" εποχή του ρουσφετιού, του "χρηματιστηρίου", της μίζας και της διαφθοράς των συνειδήσεων...

Επομένως, και αντιθέτως, θα έπρεπε να τους ενοχλεί, αυτούς τους "κάποιους", το περιεχόμενο της πολιτικής Κυριάκου - Φώφης. Ας μην σκέπτονται κάποιοι το "πορτοφόλι" τους "εδώ και τώρα" πώς θα αυγατίσει -εις βάρος των πολλών- κι ας μην τους ακολουθούν εκείνοι που είναι οι πολλοί... Ας μην επιβεβαιωθεί και πάλι στις βουλευτικές ότι όντως είμαστε αμνήμονες και συνειδητά θέλουμε να επαναφέρουμε τη χώρα και τις ζωές μας στον φαύλο κύκλο των Μνημονίων -σε μόλις δέκα μήνες από τότε που βγήκαμε από αυτά (Αύγουστος 2018), αναθέτοντας και πάλι τη διακυβέρνηση στους καταστροφείς μας - αρκετοί εκ των οποίων έχουν και δίκες εμπρός τους γι’ αυτήν την καταστροφή.

Το 24% του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντικό, είναι η βάση για να γίνει 40%, κι ας μένει ένας μήνας! Διαθέτω τον εαυτό μου, ως ψηφοφόρος του απλός επί αρκετά έτη και πρώην στέλεχός του, γι’ αυτήν τη μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ - αν τη θέλει. Και πολλοί άλλοι μπορείτε να κάνετε το ίδιο! Για την καλύτερη ζωή, την αξιοπρέπεια, τα παιδιά όλα (όχι μόνο τα δικά μας), τη δημοκρατία, την Ελλάδα: "Venceremos!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL