Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι οδυνηρές αποκαλύψεις του αποτελέσματος

Eurokinissi

  ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ - Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πειστικότητα των πραγματικών διλημμάτων προς τους πολίτες. Και φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πείσει ο πρωθυπουργός τους πολίτες ότι το μήνυμα ελήφθη

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΤΕΛΙΚΑ επαληθεύτηκε προς τα πάνω ο δημοσκοπικός «περίπατος» της Ν.Δ.! Τι συνέβη πέρα από τον θυμό ενός κόσμου που αντέδρασε για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές οι στενά κομματικοί σχηματισμοί του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκαν από τις τοπικές κοινωνίες; Γιατί τα ποσοστά που απέσπασαν στους δήμους υπολείπονται θεαματικά αυτών που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ των ισχυρών ΜΜΕ στη διαμόρφωση (χειραγώγηση) της κοινής γνώμης αποδείχτηκε καταλυτική. Με τον ίδιο τρόπο κατάφερε η Δεξιά στην Αργεντινή να ανατρέψει την κεντροαριστερή Κριστίνα Κίρχνερ, υποσχόμενη επενδύσεις και ανάπτυξη, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να καλέσει για σωτηρία το ΔΝΤ!

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της προπαγάνδας της Ν.Δ. που ενισχύθηκε από όλα τα κόμματα τα οποία επέλεξαν ανιστόρητα τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον μοναδικό και πλέον επικίνδυνο αντίπαλο, συνέβαλε τα μέγιστα!

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε ακόμα να γειωθεί με την κοινωνία. Το κόμμα έμεινε κλειστό, εσωστρεφές, καχύποπτο. Αρκετά στελέχη προσάρμοσαν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν στα μέτρα τους και φαντάστηκαν μακροημέρευση χωρίς αξιολόγηση. Κανείς δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει με ευθύνη την προβοκατόρικη πολλές φορές παραβατικότητα!

ΕΤΣΙ, ΕΝΩ οι περισσότεροι πολίτες στην Ε.Ε. έκαναν αντισυστημικές επιλογές, εδώ είχαμε την πλέον συστημική ψήφο! Μια πολιτική νίκη που φαίνεται να οδηγεί στην παλινόρθωση της εξουσίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με τον Κυριάκο και τη Φώφη στις θέσεις του Σαμαρά και του Βενιζέλου! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ των βουλευτικών εκλογών ήταν μονόδρομος. Μπορούν να διατηρηθούν αυτή η τάση και το ρεύμα προς τη Δεξιά; Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ψήφος των βουλευτικών εκλογών είναι ψήφος επιλογής και προσωπικής ευθύνης.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του συνταξιούχου, για παράδειγμα, τώρα θα έχει μετρήσιμο κόστος. Και δεν μιλάμε για μια φιλελεύθερη λαϊκή Δεξιά. Μπροστά μας έχουμε έναν πολιτικό αρχηγό ο οποίος κινείται καθαρά νεοφιλελεύθερα και παρασύρει τη Ν.Δ. σε πολιτικές που έχουν αποδοκιμαστεί και αποτύχει.

Η ΟΛΙΚΗ ανατροπή του ρεύματος που δημιουργήθηκε είναι πολύ δύσκολη. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πειστικότητα των πραγματικών διλημμάτων προς τους πολίτες. Και φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πείσει τους πολίτες ο πρωθυπουργός ότι το μήνυμα ελήφθη και να ανασυντάξει με αξιοκρατία κομματικές και συνεργαζόμενες δυνάμεις ώστε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

dchristou52@gmail.com

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο