Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Με δύναμη και αυτοπεποίθηση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με δύναμη και αυτοπεποίθηση!

Στις αρχές του 2016, κανείς δεν πίστευε και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η χώρα θα έφτανε κάποια στιγμή στο τέλος των Μνημονίων. Ότι θα επέστρεφε στις αγορές. Ότι θα ήταν ξανά σε θέση να ασκήσει αυτόνομη οικονομική πολιτική. Και να παίρνει με δική της βούληση μέτρα για τη στήριξη των αδύναμων και την επιτάχυνση της πραγματικής οικονομίας.

Στις αρχές του 2016, κανείς δεν πίστευε ότι η Αριστερά θα αντέξει αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία. Ότι θα κλείσει το πρόγραμμα. Ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο για μέτρα υπέρ των αδύναμων. Ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της. Ότι θα ανασυγκροτήσει τις κοινωνικές της συμμαχίες.

Η Αριστερά κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν οι κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Και σήμερα, ενισχυμένη από τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, ανοίγει τους νέους δρόμους για το αύριο της χώρας. Για δημοκρατία. Για ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη. Για στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους. Για την Ελλάδα των πολλών.

Αυτό είναι το σχέδιο της Αριστεράς. Το αντίπαλο σχέδιο υπόσχεται απόλυτη κυριαρχία των οικονομικά ισχυρών πάνω στους αδύναμους. Διάλυση του κοινωνικού κράτους και της ασφάλισης και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων Με μια κουβέντα: ευημερία για τους λίγους. Και οπισθοδρόμηση για τους πολλούς.

Αυτό είναι το δίλημμα της εκλογικής μάχης. Και η Αριστερά δίνει αυτή τη μάχη όπως πρέπει: με δύναμη και αυτοπεποίθηση. Και θα την κερδίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL