Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όλα έτοιμα για την εκλογικής διαδικασία της 26ης Μαΐου (Video)

Πρωτόγνωρη από συστάσεως του Ελληνικού κράτους χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης την εκλογική διαδικασία που θα διεξαχθεί την Κυριακή

Τέσσερις κάλπες την ίδια μέρα  και μάλιστα με σταυρό προτίμησης. Το υπουργείο Εσωτερικών  για αυτή τη δύσκολη διαδικασία προετοιμάζεται εδώ και επτά μήνες  έτσι ώστε η ερχομένη Κυριακή να αποτελέσει μια «γιορτή της Δημοκρατίας»  και ταυτόχρονα οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς  να ταλαιπωρηθούν αλλά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι  και οι εφορευτικές επιτροπές να ασκήσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντα τους.

Έτοιμα να υποδεχθούν τους ψηφοφόρους την Κυριακή  είναι 39.063 εκλογικά τμήματα  διπλάσιος αριθμός από αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται στις εκλογικές διαδικασίες.

Ο κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι τα τμήματα αυτά χωρίζονται σε Α και Β στα πρώτα ψηφίζουμε για Ευρωεκλογές  και Περιφερειακές εκλογές  ενώ  στα δευτέρα για τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Μόνο σε ένα ποσοστό 15%  των εκλογικών τμημάτων  οι κάλπες βρίσκονται όλες μαζί και αυτό γιατί πρόκειται για μικρά εκλογικά τμήματα σε αριθμό εγγεγραμμένων.

 Τελος ο Κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι στις ευρωεκλογές μπορούμε να βάλουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς . Για τις περιφερειακές , τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές  θα υπάρχουν ενημερωτικές αφίσες σε κάθε εκλογικό τμήμα, στο παραβάν, που θα αναγράφουν πόσους σταυρούς  έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε.

 

πηγή ΕΡΤ

 

Δείτε όλα τα σχόλια