Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Ένα γαρύφαλλο για τον Γρηγόρη Λαμπράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα γαρύφαλλο για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Γέμισε στεφάνια και κόκκινα γαρύφαλλα χθες το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Από το πρωί εκπρόσωποι κομμάτων της Αριστεράς, σωματείων, κοινωνικών φορέων, αλλά και απλοί πολίτες τίμησαν για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης που δολοφονήθηκε από το παρακράτος της δεξιάς στις 22 Μαΐου του 1963.

Ανάμεσά τους και ο γιος του αδικοχαμένου βουλευτή της ΕΔΑ που φέρει και το όνομά του, Γρηγόρης Λαμπράκης, με τη μητέρα του Μαρία Tσιρώνη, οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και πολλοί συναγωνιστές του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στεφάνι κατέθεσαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, καθώς και της ΕΔΥΕΘ.
"Πενήντα έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο αγώνας για την ειρήνη παραμένει πάντα επίκαιρος, ιδιαίτερα σήμερα που οι γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί στη γειτονιά μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Μοναδικός δρόμος για την ευημερία των λαών είναι ο δρόμος της ειρήνης και της συνεννόησης" δήλωσε ο Δημήτρης Δημητριάδης, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Λαμπράκης ζει, γιατί τα οράματά του μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα για τους κοινωνικούς αγώνες. Η δολοφονία του Λαμπράκη διδάσκει σε όλους μας πόσο μεγάλη σημασία έχει η υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ειδικά σήμερα. Ειδικά τώρα που όλοι Μαζί ενωμένοι δίνουμε τη μάχη κατά του φασισμού που απειλεί να εισβάλλει από το περιθώριο της Ιστορίας» δήλωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε πριν 56 χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο, όπου και έπεσε αιμόφερτος ο βουλευτής της ΕΔΑ μετά την επίθεση που δέχτηκε από το τρίκυκλο που οδηγούσε ο Γκοτζαμάνης και επέβαινε στην καρότσα ο Εμμανουηλίδης, περιέγραψε ο συναγωνιστής και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης στον Γρ. Λαμπράκη Αλέκος Γρίμπας. «Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στη ζωή μας» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL