Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μένουμε Ευρώπη, αλλά σε ποια Ευρώπη;

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ - Αφού μένουμε Ευρώπη, συζητάμε και ψηφίζουμε για την Ευρώπη που θέλουμε. Οι εκλογές αυτές δεν είναι δημοψήφισμα -απλά και μόνο- για να ανατραπεί η κυβέρνηση

Ο ΤΙΤΛΟΣ νομίζω ότι αποτυπώνει το διακύβευμα των ευρωεκλογών της Κυριακής. Οι πολίτες της Ελλάδας, όπως και της Ευρώπης, με την ψήφο τους αποφασίζουν για το μέλλον του μεγαλύτερου πολιτικού πειράματος στον κόσμο. Ενός πειράματος, που, εάν προχωρήσει και ολοκληρωθεί στη βάση της ισοτιμίας (οικονομική ολοκλήρωση), με όραμα ισότητας, αλληλεγγύης και συνεργασιών, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τις ταραγμένες από τον Τραμπ ισορροπίες στην παγκόσμια σκακιέρα.

ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ στους τύπους «Μένουμε Ευρώπη», όπως εμφανίστηκαν στο δημοψήφισμα, αδιαφορούν! Δεν νοιάζονται για τους κινδύνους των ρατσιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων που απειλούν τη δημοκρατία και το μέλλον της Ένωσης, ζητώντας τείχη παντού.

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ Ευρώπη, αλλά σε ποια Ευρώπη να μείνουμε; Τι θα κάνουμε για να την αλλάξουμε, να συμβάλουμε και εμείς στην επίλυση των προβλημάτων της πρώτης φάσης, με μόνο τη νομισματική ενοποίηση που έγινε αιτία έντασης των κοινωνικών ανισοτήτων και εκμετάλλευσης, από τον γερμανικό ηγεμονισμό κυρίως, των χωρών του Νότου;

ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα, απόλυτη σιωπή από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο. Κατ αυτόν, οι ευρωεκλογές δεν είναι τίποτε άλλο παρά δημοψήφισμα για να πέσει η κυβέρνηση. Με ποιους θα αθροιστούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι βουλευτές που θα εκλέξει; Πώς θα εκπροσωπήσουν τα εθνικά συμφέροντα όταν ταυτίζονται πολιτικά με εκείνους που τα απειλούν;

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ προσωπικά από όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κέντρα, με μόνο φίλο και υποστηρικτή τον πολύ δεξιό Βαυαρό Μ. Βέμπερ, τρόμαξε εταίρους και συμμάχους με τις επιλογές του να βουτήξει ψήφους εξουσίας λέγοντας όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΟΠΩΣ σε όλες σχεδόν τις επιλογές του, και εδώ έκανε λάθος εκτιμήσεις. Η μεγάλη εξόρμηση του Αλέξη Τσίπρα και η πολιτική γοητεία που εκπέμπει δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό κατά κοινή ομολογία ρεύμα αισιοδοξίας στην κοινωνία.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ έβαλε το χέρι του και ο Κυριάκος με τις πρωτοφανείς επιπόλαιες νεοφιλελεύθερες διακηρύξεις του κατά του κοινωνικού κράτους και των κανόνων στην αγορά εργασίας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ κινδυνεύει να τερματίσει δεύτερος και καταϊδρωμένος, με την κομματική καρέκλα του να τρίζει. Και στην περίπτωση αυτή είναι άκρως αμφίβολο αν καταφέρει να συνεχίσει στο τιμόνι μιας μεγάλης παράταξης, την οποία επέλεξε να κουμαντάρει χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, με μια ομάδα κολάκων, μαθητευόμενων μάγων.

Κουράγιο, Κυριάκο. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας!...

dchristou52@gmail.com

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο