Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
"Άντε γειά" από τον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Άντε γειά" από τον Πειραιά

"Ο λαός του Πειραιά θα πει ένα μεγάλο, ένα βροντερό 'άντε γεια' στους βαρόνους, 'άντε γεια' στην ολιγαρχία, 'άντε γεια' σ’ αυτούς που κηλιδώνουν την ιστορία αυτής της πόλης των δημοκρατικών παραδόσεων και των αγώνων. Οι πολλοί είναι εδώ και οι πολλοί θα μιλήσουν και στην κάλπη". Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά, την Κυριακή o Αλ. Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα στον... πραγματικό αρχηγό της Ν.Δ., που έχει αρχίσει κι αυτός "να βγαίνει συχνά στο μεϊντάνι", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, "δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης. Πρέπει να έχεις και αφήγημα, πρέπει να έχεις και σχέδιο, πρέπει να έχεις και όραμα, πρέπει να έχεις και προτάσεις. Και, τουλάχιστον, να μην τρομάζεις τον ελληνικό λαό κάθε φορά που διατυπώνεις τις προγραμματικές σου θέσεις". Ο πρωθυπουργός μίλησε για το πείραμα της μεταδημοκρατίας που επιχείρησαν να εφαρμόσουν πρώτα στον Πειραιά, επιχειρώντας μέσα από την προπαγάνδα και τα fake news από την υπερπληθώρα ΜΜΕ που κατέχουν να στρέψουν τις λαϊκές τάξεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με απώτατο σκοπό την παλινόρθωση.

"Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι η εικονική πραγματικότητα των μετρήσεων, των στατιστικών, των αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων. Νομίζουν ότι οι εκλογές, η εκλογική αναμέτρηση, είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που, αν τους πληρώσεις καλά, τους στήνεις. Νομίζουν ότι αρκεί να φτιάξουν τη δική τους παράγκα της επικοινωνίας για να κερδίσουν τον αγώνα" είπε και πρόσθεσε: "Κάνουν μεγάλο λάθος. Μπορεί να έχουν χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους, να αγοράσουν βουλευτές, να αγοράσουν εφημερίδες, να αγοράσουν δημοσιογράφους. Μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα. Ένα πράγμα δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού. Λαό δεν μπορούν να αγοράσουν".

Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και του συνθήματος "Κόντρα στο no politica της Ακροδεξιάς, το σύνθημα της νίκης δίνει ο Πειραιάς", ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο Πειραιάς δεν θα γίνει πείραμα μεταδημοκρατίας, αλλά πεδίο μάχης για την ανάκτηση της δημοκρατίας και της πολιτικής. "Ο Πειραιάς είναι ο Πειραιάς του Φύσσα, του Λαμπράκη, του Γόδα, της Αντίστασης, της Ηλεκτρικής, της απαρχής του οργανωμένου εργατικού κινήματος. Δεν θα γίνει υποχείριο και εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων εκτός δημοκρατικού ελέγχου" τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL