Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συμμετέχουμε σήμερα για τη ζωή μας αύριο

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΡΙΩΝΑ - Σε αυτές τις εκλογές οι νέοι έχουν ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια τους. Την ψήφο τους. Ακούγονται, συμμετέχουν. Σταματάνε να είναι οι "ανώριμοι" και γίνονται η φωνή αυτού του τόπου

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΡΙΩΝΑ*

 

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών. Για πρώτη φορά οι νέοι 17 χρόνων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτές. 17 χρόνων είσαι Τρίτη Λυκείου. Η Τρίτη Λυκείου, όπως όλοι μας ξέρουμε, είναι λόγω της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων, μία από τις πιο ψυχοφθόρες και άκρως αγχώδεις τάξεις. Μέχρι πρότινος, οι 17χρονοι θεωρούνταν αρκετά "ώριμοι" για την επιλογή του επαγγέλματός τους στα 17 μόλις έτη, αλλά αρκετά "ανώριμοι" για να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτού του τόπου και να ακουστεί μέσω αυτών και η δική τους φωνή.

Σήμερα λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές, οι νέοι έχουν ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια τους. Την ψήφο τους. Ακούγονται, συμμετέχουν. Σταματάνε να είναι οι “ανώριμοι” και γίνονται η φωνή αυτού του τόπου.

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να διεκδικήσουμε όσα μας στέρησαν ως νέας γενιάς τα προηγούμενα χρόνια.

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να μην αποφασίζουν άλλοι για μας.

Συμμετέχουμε στις εκλογές σήμερα για τον τρόπο που θέλουμε να ζούμε αύριο.

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να υψώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να σταματήσουν οι νέοι άνθρωποι να φεύγουν στο εξωτερικό για εύρεση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να διώξουμε το μαύρο σύννεφο του νεοφασισμού που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη.

Η απαξίωση των νέων ανθρώπων προς την πολιτική βλάπτει την ίδια την κοινωνία. Τις περασμένες δεκαετίες περάσαμε από τον έναν κακό κομματισμό στον άλλον, στην απόλυτη αδιαφορία των νέων για τα κοινά και στην πλήρη αμφισβήτηση όλων όσοι ασχολούνται με αυτά. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός και κίνδυνος για τη δημοκρατία. Η μόνη απάντηση είναι η συμμετοχή μας.

Ψήφος στα 17 σημαίνει ότι επιλέγω το μέλλον και την κοινωνία στην οποία θέλω να ζήσω.

 

* Η Χριστίνα Κριωνά είναι φοιτήτρια Μοντέρνας Μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης με τον συνδυασμό “ΗΛΙΟΥ-Πόλις”

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια