Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όσα δεν φτάνει η Ν.Δ...

Του Νίκου Σβέρκου Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Ν.Δ. διακατέχεται από πανικό. Δεν φταίνε μόνο τα ξεσπάσματα απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης ειλικρίνειας του...

Του Νίκου Σβέρκου

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Ν.Δ. διακατέχεται από πανικό. Δεν φταίνε μόνο τα ξεσπάσματα απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης ειλικρίνειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που το επικοινωνιακό του επιτελείο έτρεχε να «μπαλώσει» και να διαψεύσει τα προφανή: πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε την απέχθειά του για τα φτωχά στρώματα και την πρόθεσή του να επιβάλει εργατικούς νόμους σκληρότερους και από του Όρμπαν.

Ο πανικός φάνηκε και από την πρωτοφανή δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη, του γραμματέα της Ν.Δ. προ ημερών στο ΣΚΑΪ: «Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση- ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί».

Δεν νομίζω να έχει υπάρξει τέτοια χυδαία δήλωση στο πρόσφατο παρελθόν από οποιονδήποτε πολιτικό. Αφενός, από μόνος του ο ισχυρισμός ότι κάποιος θέλει να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά τον ορισμό της αθλιότητας. Αφετέρου, ο Αυγενάκης δεν εκτόξευσε ευθέως την πρωτοφανή αυτή αθλιότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μίλησε για «κάποιους» απροσδιόριστους παράγοντες, για τους οποίους όμως δεν έχει σαφή ενημέρωση, αλλά επικρατεί ένα «διάχυτο κλίμα».

Στην πραγματικότητα, ο γραμματέας της Ν.Δ. προετοιμάζει από τώρα τους οπαδούς και τα στελέχη του κόμματός του για το τι θα πουν στα καφενεία και τις παρέες εάν το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές δεν είναι εκείνο που δείχνουν οι (ούτως ή άλλως προβληματικές) δημοσκοπήσεις. Και είναι προφανές πως οι μετρήσεις που έχει υπόψη του δεν είναι ιδιαίτερα θετικές.

Δεν περιμένουμε από κανέναν Λευτέρη Αυγενάκη, έναν κατά σύστημα ψευδολόγο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτή την άθλια καταγγελία του. Είναι γνωστός ο τρόπος που η Δεξιά μεταχειρίζεται τα θέματα δημοκρατίας, ιδιαίτερα όταν ο λαός αποφαίνεται εναντίον της. Δεν περιμέναμε όμως και οι έμπειροι στη Ν.Δ. να συμπεριφέρονται σαν νήπια, που πριν ξεκινήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο σε μια αλάνα, κατηγορούν τους αντιπάλους τους πως το τέρμα τους είναι μικρότερο.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις