Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Γιατί ο Μητσοτάκης απαξιώνει τη ΔΕΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί ο Μητσοτάκης απαξιώνει τη ΔΕΗ

του Ρούλη Κοκελίδη*

Απαξίωσε πλήρως τη ΔΕΗ ο αρχηγός της Ν.Δ. κατά την πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του. Αφού ομολόγησε τον δογματικό νεοφιλελευθερισμό του στα εργασιακά, κοινωνικά ζητήματα όπως και στα θέματα υγείας, επιτέθηκε με πρωτοφανή σκληρότητα στη ΔΕΗ τονίζοντας ότι βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας και ότι η κεφαλαιοποίησή της έχει πάει στα τάρταρα.

Σημειωτέον ότι η χρεοκοπημένη ΔΕΗ, κατά την άποψη Μητσοτάκη, αποπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες το ομόλογο των 500 εκατομμυρίων ευρώ του 2013 και έχει σχεδιάσει την αναπτυξιακή της προοπτική στο πλαίσιο της μακροχρόνιας ενεργειακής πολιτικής. Μια εξέλιξη που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι η ισοπεδωτική τοποθέτηση Μητσοτάκη είναι μια βόμβα στα ενεργειακά της χώρας μας. Δεν ήταν τυχαία, δεν ήταν γκάφα. Ήταν μια στοχευμένη πρωτοβουλία με βασικό στόχο την απαξίωση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις πλήρους παράδοσης της ΔΕΗ στους ιδιώτες. Αυτό μάλλον είναι το νέο όραμά του.

Με μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που δείχνει την ξεκάθαρη ακροδεξιά προοπτική, η οποία ανατριχιάζει πλέον πολλούς και στη Ν.Δ., καθημερινά από τις εργασιακές σχέσεις, στην ενέργεια, στην υγεία μέχρι στο ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ, προσπαθεί να πείσει με πρωτοφανή ελαφρότητα την ελληνική κοινωνία χωρίς να έχει παρουσιάσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα. Τα πραγματικά σχέδιά του ξεσκεπάζονται καθημερινά.

Στόχος του είναι να γίνει ο ακραιφνής, ο κύριος εκφραστής των χορηγών του, τα ιδιωτικά.

Έχουν γνώση οι φύλακες, κ. Μητσοτάκη... Ο ελληνικός λαός!!!!

* Ο Ρούλης Κοκελίδης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL