Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Σάλπισμα νίκης από Καρδίτσα - Τρίκαλα: / Σάλπισμα νίκης από Καρδίτσα - Τρίκαλα: "Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σάλπισμα νίκης από Καρδίτσα - Τρίκαλα: / Σάλπισμα νίκης από Καρδίτσα - Τρίκαλα: "Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία"

"Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία, για να χτίσουμε έξω από τα Μνημόνια την Ελλάδα των πολλών" διαμήνυσε από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε χθες, ο πρωθυπουργός. Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι το κλίμα στην κοινωνία έχει αλλάξει και στέλνει ηχηρό μήνυμα λίγες ημέρες πριν τις κάλπες. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και το βράδυ στην ομιλία του στα Τρίκαλα.

Όπως συνέβη στην Ξάνθη, την Άρτα, την Πρέβεζα και σε άλλες περιοχές που βρέθηκε ο πρωθυπουργός, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα για να υποδεχτούν τον Αλ. Τσίπρα που, πράγματι, δεν μπορεί πια να κυκλοφορήσει... "Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός, εκείνοι θα προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις προβλέψεις τους" είπε ο Αλ. Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα "σε εκείνους που με λοιδορούσαν γιατί ήμουν κλεισμένος στο Μαξίμου και δούλευα. Λέγανε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το Μαξίμου. Ε, ναι, δεν μπορώ να βγω από το Μαξίμου και να προχωρήσω από τον κόσμο".

"Η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ;"

Σε ακόμη μια πραγματική δημοσκόπηση, ο πρωθυπουργός έθεσε το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών, "η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ;", ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη: "Δεν φταίμε εμείς που είναι αντίθετος με τη 13η σύνταξη. Δεν φταίμε εμείς που δηλώνει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, που είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας και λέει ότι εμείς που το υπερασπιζόμαστε δήθεν είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν.

Δεν φταίμε εμείς που θέλει το ξεπούλημα της Υγείας σε ιδιώτες. Δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που μιλάει μετά βγαίνουν οι επικοινωνιολόγοι του και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ακούσατε κάτι άλλο. Αλλά, δυστυχώς, αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλελεύθερων ακραίων αντιπάλων μας".

“Δεν ξεχνάμε ποιους εκπροσωπούμε”

Ο πρωθυπουργός, αφού περπάτησε για ώρα μαζί με χιλιάδες πολίτες που συνομίλησαν μαζί του και έβγαλαν τις... απαραίτητες σέλφι, πήγε στο δημαρχείο της Καρδίτσας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο, που υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα Ρομά, που είναι μια πολυπληθής κοινότητα στην περιοχή, υποδέχτηκε θερμά τον πρωθυπουργό  συνομιλώντας για ώρα μαζί του. "Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέχασε από ποιους στηρίζεται και ποιους εκπροσωπεί" είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σήμερα στην Κοζάνη, την Κυριακή στο Πασαλιμάνι

Η αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολλούς θα συνεχιστεί για τον πρωθυπουργό και όλες τις επόμενες ημέρες, με στόχο να δοθεί το τελικό σάλπισμα για τη νίκη της 26ης Μαΐου. Απόψε, στις 7 μ.μ., είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στην Κοζάνη, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), ενώ αύριο διοργανώνεται ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και ομιλία του Αλ. Τσίπρα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι, στο Ρολόι. Σειρά έχουν το Αγρίνιο, η Λάρισα, πιθανότατα το Ηράκλειο και η Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL