Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ο πάτος της αντιπολίτευσης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πάτος της αντιπολίτευσης...

Της Τζίνας Πολίτη

Όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος χαίρει διεθνούς εκτιμήσεως και έχει προταθεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, «delivery boy» και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης τον αποκαλεί «αγοράκι μου»· όταν η νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλα "κοσμητικά" επίθετα, «ψεύτη και σκευωρό» τον ανεβάζει, «ψεύτη και σκευωρό» τον κατεβάζει και σε αγαστή συμφωνία με τον γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα τον κατατάσσει στη «Νέα Δεξιά», συχνάκις δε ομού με τη Νέα Δημοκρατία στην «Ακροδεξιά,», εξίσωση η οποία εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 2016, όταν στην παρουσίαση του βιβλίου του Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ ο γνωστός ποιητής Χάρης Βλαβιανός αναφέρθηκε ανενδοίαστα στη «χούντα του ΣΥΡΙΖΑ»!

Όταν λοιπόν αυτός ο χυδαίος, δημαγωγικός λόγος ακούγεται στο Κοινοβούλιο της χώρας μας, αναρωτιέται κανείς πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ο κοινοβουλευτικός λόγος; Ε, όταν πλέον μετατρέπεται το κοινοβούλιο σε αυλή δημοτικού σχολείου και η πολιτική αντιπαράθεση σε συντονισμένο bullying κατά του Τσίπρα και της κυβέρνησης, τότε έπιασε πάτο!

Να σημειώσουμε ότι, πρόσφατα, ένας νέος όρος ήρθε να προστεθεί στο υβρεολόγιο της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης: εκείνος της «παρακμής». Εμπνεόμενοι ίσως από το γνωστό(;) έργο του Max Nordau Degeneration (1892) οι γαλαζοαίματοι διατείνονται ότι ο μπανάλ ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καρφωθεί στις κληρονομικές καρέκλες τους και δεν λέει να φύγει, όχι μόνο δεν διαθέτει το «ηθικό» πλεονέκτημα της λεγόμενης Αριστεράς, αλλά, αντιθέτως, καταλύει με την πολιτική του όλα τα παραδοσιακά ηθικά όρια, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε πλήρη εκφυλισμό και παρακμή! Διότι, όπως παρατήρησε ο λαλίστατος κ. ΕΥ. Βενιζέλος, δεν είναι η «ελευθερία» αλλά η «ελευθεριότητα» που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως μας πληροφορεί το Λεξικό, σημαίνει περιφρόνηση των κανόνων της ηθικής και ροπή προς την ακολασία των ηθών!

Ας κοιταχτούν, όμως, όλοι αυτοί οι αδυσώπητοι ηθικοί κριτές του Τσίπρα και της κυβέρνησής του -ο κύριος Βενιζέλος, ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά- στον καθρέφτη της ιστορίας για να δουν τα πεπραγμένα των δικών τους κομμάτων και κυβερνήσεων! Να δουν ποιους κρατάει δέσμιους από τη μεταπολίτευση και μετά η κρυφή γοητεία της παρακμής, της διαπλοκής και της διαφθοράς! Αλήθεια, αναρωτήθηκαν ποτέ τα δύο αυτά νέα αστέρια της πολιτικής σκηνής ποιος θα τους ήξερε αν δεν έφεραν τα επίθετα των πατεράδων τους; Κανείς!

Παρ’ όλα αυτά, ένα ωστόσο είναι βέβαιο: ότι παρά τη συντονισμένη πλύση εγκεφάλου που υφίσταται καθημερινά από τα ιδιωτικά ΜΜΕ ο ελληνικός λαός και την καθημερινή προσπάθεια εκφοβισμού του, ώστε να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιβολή της «τάξης και της ασφάλειας» που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, ο λαός αυτός δεν τρώει κουτόχορτο. Ξέρει πολύ καλά να ξεχωρίζει την εικονική πραγματικότητα και τα fake news από την καθημερινότητα που ζει σήμερα και την αλήθεια. Ξέρει πολύ καλά ποιος εργάστηκε και εργάζεται σκληρά, όσο δεν εργάστηκε ποτέ κανένας πρωθυπουργός και καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν αυτού του τόπου, προκειμένου να βελτιωθούν οι θλιβερές συνθήκες της εργασίας και του βίου του, για τις οποίες φέρουν ακέραια την ευθύνη τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.

Η έξοδος από τα μνημόνια, η πραγματοποίηση όλων όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, η επαναλειτουργία της ξεχαρβαλωμένης από τους προηγούμενους δημόσιας υγείας και παιδείας ήδη υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.

Με αυτά τα κριτήρια και με αυτή τη σιωπηλή αναγνώριση θα εκφραστεί ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές. Κι ας ελπίζουν οι ελίτ ότι οι πολλοί είναι διατεθειμένοι «να βγάλουν τα μάτια τους με τα χέρια τους!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL