Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ψηφίζουν σήμερα αυτά που θέλουν να ξηλώσουν αύριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίζουν σήμερα αυτά που θέλουν να ξηλώσουν αύριο

Αναγνωρίζοντας ότι η καταψήφιση των μέτρων έχει σοβαρό πολιτικό κόστος, η Ν.Δ. καταλαβαίνει, επί της ουσίας, ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και σημαντικά για πολύ κόσμο.

Δεν θέλει να το παραδεχτεί, διότι ξέρει πως αυτός που θα τα πιστωθεί είναι η κυβέρνηση. Και αφού θα τα πιστωθεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί παρά να είναι προεκλογικά ρουσφέτια και κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που κακομαθαίνουν τους φτωχούς στην τεμπελιά. Ως τέτοια τα έχει καταγγείλει άλλωστε. Τα ψηφίζει όμως.

Ακόμη χειρότερα: η Ν.Δ. κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως, έτσι και έρθει στα πράγματα, όλα τα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης θα καταργηθούν. Η συζήτηση των τελευταίων ημερών γύρω από τη 13η σύνταξη είναι αποκαλυπτική.

Πρώτα ο Κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε προεκλογικό ρουσφέτι. Διαμαρτυρήθηκε όμως ότι είναι μισή και πετσοκομμένη. Και μετά την ψήφισε στη Βουλή. Τώρα τα μασάει για το αν θα συνεχίσει να την καταβάλλει στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται να την κόψει. Αν επρόκειτο να τη διατηρήσει, δεν είχε λόγο να τα μασάει.

Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. σχεδιάζει να κόψει όλα τα κοινωνικά μέτρα. Οι φοροαπαλλαγές που έχει υποσχεθεί στους πλούσιους δεν αφήνουν χώρο για αναδιανομή και κοινωνική πολιτική. Γι’ αυτό κάθε κοινωνική πολιτική χαρακτηρίζεται από τη Ν.Δ. αδιέξοδη και αντιπαραγωγική.

Με μια κουβέντα: Τα ψηφίζουν και μετά σκοπεύουν να τα ξηλώσουν. Είναι κατανοητό;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL