Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψηφίζουν σήμερα αυτά που θέλουν να ξηλώσουν αύριο

ICON

Ψήφισε λοιπόν τα θετικά μέτρα στη Βουλή η Ν.Δ. Μουρμουρίζοντας και βρίζοντας, αλλά τα ψήφισε. Επειδή το πολιτικό κόστος για την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν τα καταψήφιζε.

Αναγνωρίζοντας ότι η καταψήφιση των μέτρων έχει σοβαρό πολιτικό κόστος, η Ν.Δ. καταλαβαίνει, επί της ουσίας, ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και σημαντικά για πολύ κόσμο.

Δεν θέλει να το παραδεχτεί, διότι ξέρει πως αυτός που θα τα πιστωθεί είναι η κυβέρνηση. Και αφού θα τα πιστωθεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί παρά να είναι προεκλογικά ρουσφέτια και κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που κακομαθαίνουν τους φτωχούς στην τεμπελιά. Ως τέτοια τα έχει καταγγείλει άλλωστε. Τα ψηφίζει όμως.

Ακόμη χειρότερα: η Ν.Δ. κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως, έτσι και έρθει στα πράγματα, όλα τα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης θα καταργηθούν. Η συζήτηση των τελευταίων ημερών γύρω από τη 13η σύνταξη είναι αποκαλυπτική.

Πρώτα ο Κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε προεκλογικό ρουσφέτι. Διαμαρτυρήθηκε όμως ότι είναι μισή και πετσοκομμένη. Και μετά την ψήφισε στη Βουλή. Τώρα τα μασάει για το αν θα συνεχίσει να την καταβάλλει στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται να την κόψει. Αν επρόκειτο να τη διατηρήσει, δεν είχε λόγο να τα μασάει.

Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. σχεδιάζει να κόψει όλα τα κοινωνικά μέτρα. Οι φοροαπαλλαγές που έχει υποσχεθεί στους πλούσιους δεν αφήνουν χώρο για αναδιανομή και κοινωνική πολιτική. Γι’ αυτό κάθε κοινωνική πολιτική χαρακτηρίζεται από τη Ν.Δ. αδιέξοδη και αντιπαραγωγική.

Με μια κουβέντα: Τα ψηφίζουν και μετά σκοπεύουν να τα ξηλώσουν. Είναι κατανοητό;

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις