Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βήματα πίσω της Ν.Δ από την στήριξη Βέμπερ… (Video)

Βήματα πίσω της Ν.Δ. από την πλήρη στήριξη στον Βέμπερ… καθώς είναι ο πιο απομονωμένος αυτή τη στιγμή υποψήφιος στην Ευρώπη, με δεδομένο ότι Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά απορρίπτουν την υποψηφιότητά του και άρα είναι ο μόνος που δεν μπορεί να κάνει συμμαχίες.

«Η δική μας επιλογή θα είναι από το ΕΛΚ και θα είναι από τη δική μας οικογένεια και θα είναι ο προέδρος της Κομισιόν, πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε η κ. Σπυράκη πολλές φορές στην εκπομπή της ΕΡΤ1 χθες το βράδυ...

«Αν είναι ο Βέμπερ»… πρόσθεσε ο κ. Κοτρώτσος για να λάβει την απάντηση από τη Μαρία Σπυράκη: «Οποιοσδήποτε από το ΕΛΚ.

Μα δεν έχετε στηρίξει τον κ. Μπαρνιέ κ. Σπυράκη…

«Να σας δείξω την φωτογραφία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μισέλ Μπαρνιέ;» απάντησε αμέσως η κ. Σπυράκη…

"Ας δούμε πως θα πάει η κάλπη, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα είναι από το ΕΛΚ και θα είναι κοντά στον Κυρ. Μητσοτάκη". Μα πως θα είναι κοντά αν αποσυρθεί η υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ... αλλά όπως επέμενε η Μαρία Σπύρακη, όλοι από το ΕΛΚ είναι κοντά στον Κυριάκο.

Μας έμειναν τα "προεόρτια" και οι περιφορές του Μαν. Βέμπερ στην Ακρόπολη. Όπου ποντάρει ο Ν.Δ. χάνει...

Δ. Παπαδημούλης: Τον προοδευτικότερο υποψήφιο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τον ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Δημήτρης Παπαδημούλης αποσαφήνισε ότι:

«Εμείς υποστηρίζουμε τον Νίκο Κούε, κορυφαίο συνδικαλιστή της μεταλλουργίας και την Βιολέτα Τόμιτς, κορυφαία ηθοποιός, είναι υποψηφιότητες με ισχυρό πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα και γνωρίζουμε ότι δεν θα φτιάξουν πλειοψηφία που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, το ίδιο ισχύει και με τους Πράσινους. Επειδή έχω πρωτοστατήσει όμως να φτιαχτεί η Προοδευτική Συμμαχία, συζητούμε η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές προσπαθούμε να δούμε πως μπορούμε να αποτρέψουμε μια κακή επιλογή για την Ευρώπη και καταστροφική για την Ελλάδα. Ο κ. Βέμπερ ήταν αυτός που ζήτησε να πεταχτεί εκτός Ευρώπης η Ελλάδα και δεν έχει καμία απήχηση πέραν της κοινοβουλευτικής του ομάδας, επίσης ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα πάρει με 25%.»

«Ο κ. Μπαρνιέ είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται. Επειδή όμως η πρόταση έρχεται από τις κυβερνήσεις και στην συνέχεια παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από το Ευρωκοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα ψηφίσει τον προοδευτικότερο που θα έρθει ως πρόταση στο Συμβούλιο ή θα μπορεί να συγκροτήσει πλειοψηφία που θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.» είπε ο Δήμητρης Παπαδημούλης. Αν ο υποψήφιος είναι ο κ. Τίμερμανς οι ευρωβουλευτές θα τον στηρίξουν.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις