Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποστάσεις Μαρίας Σπυράκη από τα σεξιστικά σχόλια Ψαριανού κατά της Έφης Αχτσιόγλου (Video)

«Δεν έχουν θέση στο δημόσιο βίο τέτοιου είδους συμπεριφορές» είπε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη στην ΕΡΤ1 σχολιάζοντας την επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού με ακραία σεξιστικά σχόλια κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Αποστάσεις κράτησε από την ακραία σεξιστική επίθεση αν και φρόντισε να προσθέσει και έναν "Πολάκη" μέσα στην συζήτηση σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης του αμετανόητου ακραίου σεξιστή υποψήφιου με τη Ν.Δ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, Γρηγόρη Ψαριανού.

Συγκεκριμένα η Μαρία Σπυράκη ανέφερε:

“Δεν θέλω να κρίνω μεμονωμένες υποψηφιότητες. Θέλω όμως να μιλήσω για συμπεριφορές. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και επισημαίνω ειδικά ως γυναίκα και ως μία γυναίκα που προσπαθεί, μία γυναίκα που εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, μία γυναίκα που εκλέχθηκε μία φορά, ότι τουλάχιστον οι γυναίκες πρέπει να έχουμε μία αλληλεγγύη η μία προς την άλλη και πρέπει σε καμία περίπτωση να μη γινόμαστε αντικείμενο τέτοιου είδους σχολίων. Εκεί θέλω να βάλω μία τελεία και αυτό απευθύνεται προς όλους σας”.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της εκπομπής, αν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία αυτές οι συμπεριφορές η κ. Σπυράκη απάντησε:

«Δεν έχουν θέση στο δημόσιο βίο κύριε Κοτρώτσο. Δεν έχει θέση κανένας Πολάκης στο δημόσιο βίο για τον τρόπο τον οποίο συμπεριφέρθηκε. Συμπεριφέρθηκε πολλές φορές και σε βάρος μου γιατί είχα δεχτεί και προσωπικές επιθέσεις τις οποίες δεν σχολίασα καν. Δεν έχουν θέση τέτοιου είδους συζητήσεις στο δημόσιο βίο. Όλο αυτό το πράγμα το μόνο που δείχνει είναι ότι υποβιβάζουμε τη δημόσια συζήτηση αλλά δείχνει και κάτι άλλο, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε ένα στοιχειώδες παράδειγμα αμοιβαιότητας και σεβασμού. Με  ρωτήσατε όμως γι’ αυτό και νομίζω ότι το είπα πολύ καθαρά».

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις