Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Μήνυμα νίκης από το Αιγάλεω / Αλ. Τσίπρας: "Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα νίκης από το Αιγάλεω / Αλ. Τσίπρας: "Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής"

Μήνυμα νίκης έστειλε χθες το Αιγάλεω, όπου χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Εσταυρωμένου στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. "Από εδώ που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου, της αξιοπρέπειας, που δεν το βάζει κάτω. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής" είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κατά πολύ σε όγκο και παλμό αυτήν του 2015 στην ίδια πλατεία. “Νίκη και όχι ντέρμπι οι ευρωεκλογές” είπε καταχειροκροτούμενος από ακόμα μία "ζωντανή δημοσκόπηση".

Σαφές το δίλημμα

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο πιο σαφές γίνεται το δίλημμα, μιλώντας για σύγκρουση δύο κόσμων. “Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι” υπογράμμισε.

“Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματίζεται ο Κ. Μητσοτάκης” είπε ο Αλ. Τσίπρας. “Από μια άποψη θα έλεγε κανείς ότι είναι συνεπής με τα συμφέροντα της τάξης του. Με τον κόσμο που θέλει να εκπροσωπεί. Ο άλλος κόσμος, ο κόσμος των πολλών, δεν τον αφορά” συνέχισε.

"Δεν ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη ο κόσμος των πολλών"

Όπως τόνισε, η Ελλάδα των πολλών αποκαθιστά αδικίες, επουλώνει τις πληγές της κρίσης, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει με τις προσταγές και τους καταναγκασμούς των τεχνοκρατών της τρόικας και του ΔΝΤ, επενδύει στους ανθρώπους της, δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες στη νέα γενιά.

"Ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά τον κ. Μητσοτάκη, του είναι ούτως ή άλλος ξένος, αλλά του είναι και ασήμαντος" συνέχισε. "Δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει” τόνισε αναφερόμενος στους πολίτες του Αιγάλεω. “Στις λαϊκές γειτονιές οι άνθρωποι γι' αυτόν είναι απλοί αριθμοί σε λογιστικά φύλλα. Άνθρωποι που η κοινωνική τους καταγωγή και ο τόπος όπου μεγάλωσαν ορίζει αμετάκλητα και τη θέση τους σε αυτή την κοινωνία. Γι' αυτό ο άνθρωπος μίλησε για τα νέα παιδιά στο Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί" είπε.

"Η διαφορά μας"

“Η Ελλάδα που βρήκε ξανά περπατησιά και όρθωσε ξανά το ανάστημά της μετά τα δύσκολα χρόνια δεν ήταν δημιούργημα της αριστοκρατίας και των ελίτ της” πρόσθεσε και υπογράμμισε: “Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί. Από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ήπειρο που έγιναν μηχανικοί. Από τα παιδιά των λιμενεργατών του Πειραιά που έγιναν επιστήμονες. Από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι. Αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο που δεν έσπασε ποτέ. Και δεν θα σπάσει ούτε τώρα από τη νεοφιλελεύθερη μανία του κ. Μητσοτάκη. Εδώ λοιπόν βρίσκεται η διαφορά μας".

Η κοινωνική πλειοψηφία στο προσκήνιο

Από το Αιγάλεω ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι πολλοί περνούν ακόμα δύσκολα, τονίζοντας όμως ότι η έγνοια της κυβέρνησης είναι πως περιθώριο υπάρχει να επιστρέφεται πάντα στην κοινωνική πλειοψηφία. “Ο σχεδιασμός μας για την Ελλάδα του αύριο από αυτούς ξεκινάει και σε αυτούς κατευθύνεται" τόνισε και ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση το διάστημα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, αλλά και το σχέδιο για την επόμενη τετραετία.

"Ανατριχιαστικό σχέδιο"

Ο πρωθυπουργός άσκησε εκ νέου σκληρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν τον κατηγορεί για την ταξική του καταγωγή, “για το ότι μεγάλωσε και ανήκει στις ελίτ, σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος για την επόμενη ημέρα, που δεν καταλαβαίνει πώς είναι οι άνθρωποι με άγχος για το πώς θα ξημερώσει, για το τι σημαίνει ένα επίδομα γι’ αυτούς”.

“Τον κατηγορούμε”, είπε, “γιατί το πρόγραμμά του αδικεί κατάφωρα τους πολλούς για να ευνοήσει τα συμφέροντα των λίγων” τονίζοντας ότι ο κόσμος ακούει κάθε μέρα τον Κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται στις “ανατριχιαστικές πτυχές του σχεδίου του για τη χώρα”.

"Ντιλ με κλινικάρχες"

Αναφερόμενος στην κυνική ομολογία του προέδρου της Ν.Δ. έκανε λόγο για “ντιλ” με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και τους κλινικάρχες. “Να βάλουμε δηλαδή αυτούς που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος να δουλεύουν για τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Δεν λέω, καλό το ντιλ με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και τους κλινικάρχες, αλλά όχι στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων, κύριε Μητσοτάκη. Όχι στη πλάτη των πολλών" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

"Τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη, αλλά δικαιοσύνη"

Σε υψηλό τόνο επισήμανε ότι τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη, αλλά δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας “ψευτοδίλημμα” το δίπολο που θέτει ο Κ. Μητσοτάκης ανάμεσα στα κοινωνικά επιδόματα και την ανάπτυξη και τις δουλειές. Παράλληλα χαρακτήρισε “χονδροειδές ψέμα” τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση καταστρέφει τη μεσαία τάξη, παρουσιάζοντας την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με την οποία την περίοδο 2010-2014 822.000 πολίτες “έπεσαν" από τη μεσαία τάξη, ενώ την περίοδο 2015-2017 127.000 πολίτες επέστρεψαν στην εισοδηματική βαθμίδα της μεσαίας τάξης.

Στήριξη σε Δούρου και Μπίρμπα

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε ακόμη τη στήριξή του στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία, όπως τόνισε, πολεμήθηκε από συγκεκριμένη μερίδα των μέσων ενημέρωσης όσο κανένας άλλος περιφερειάρχης ή υπερνομάρχης".

“Η Ρένα πρέπει να κριθεί για τα έργα της, για τους πόρους που έδωσε στους φτωχότερους δήμους της Αττικής και όχι για τα ρουσφέτια που δεν έκανε στα γνωστά συμφέροντα που την έβαλαν στο στόχαστρο” σημείωσε, εκτιμώντας ότι θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας και την επόμενη τετραετία. Ίδια εκτίμηση έκανε και για τον δήμαρχο Αιγάλεω Δ. Μπίρμπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL