Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Μήνυμα νίκης από τον Αλ. Τσίπρα / Μήνυμα νίκης από τον Αλ. Τσίπρα: Στις 26 Μαΐου θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη Μητσοτάκη - ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα νίκης από τον Αλ. Τσίπρα / Μήνυμα νίκης από τον Αλ. Τσίπρα: Στις 26 Μαΐου θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη Μητσοτάκη - ΜΜΕ

“Στις 26 Μαΐου θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη που έχτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν” σημείωσε, κάνοντας λόγο για “κρίσιμη δημοσκόπηση”. Μάλιστα αναφέρθηκε στην εικόνα από τις περιοδείες για να υπογραμμίσει ότι το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με μια δυναμική παρόμοια με εκείνη του 2015.

“Εκείνος που έχει άγχος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αν χάσει, δεν θα τον έχω αντίπαλο τον Οκτώβριο, ενώ εγώ θέλω να τον έχω αντίπαλο τον Οκτώβριο. Δεν θα βρω άλλον να μου κάνει τέτοια απλόχερα δώρα... Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα διαμορφώσει εξελίξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. Θα δημιουργήσει κατάρρευση της πολιτικής απάτης του κ. Μητσοτάκη περί περιπάτου, περί απόλυτης υπεροχής, περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ” επισήμανε ο πρωθυπουργός. Όπως υπογράμμισε, οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα και "ευκαιρία να αποδείξω το σύστημα της μεταδημοκρατίας που στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική απάτη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αλλάξει και το κλίμα αλλά και την παράσταση νίκης".

Αντιλαϊκή ατζέντα Μητσοτάκη

“Ο Κ. Μητσοτάκης έχει αντιλαϊκή ατζέντα: έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η κοινωνική αδικία είναι στην ανθρώπινη φύση, τώρα είπε για τη επταήμερη εργασία"σημείωσε. “Ο Κ. Μητσοτάκης ήξερε πάρα πολύ καλά τι έλεγε σχετικά με την επταήμερη εργασία. Είπε αυτό που πιστεύει. Έχει μια βαθιά αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα” επισήμανε. Όπως εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας, ο αρχηγός της Ν.Δ. ήθελε να πει κάτι πολύ συγκεκριμένο και είπε αυτό που πιστεύει. “Γι' αυτό οι επικοινωνιολόγοι του ορθώς τον απέτρεψαν να έρθει σε ντιμπέιτ” ανέφερε. Όπως παρατήρησε ο Αλ. Τσίπρας, η επταήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης αλλά με πενθήμερη εργασία, ρεπό και υπερωρίες είναι κάτι που υπάρχει διαχρονικά και δεν είναι καινοτομία. "Δεν έχει το θάρρος να βγεί να υπερασπιστεί τις απόψεις του” υπογράμμισε.

Μόνιμα μέτρα με σχέδιο τετραετίας

Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το πακέτο μέτρων και η 13η σύνταξη προήλθαν έπειτα από σχεδιασμό και εκτίμηση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της οικονομίας αλλά και ως συνέχεια των μέτρων της ΔΕΘ. "Κάθε φορά που φέρνουμε θετικά μέτρα μάς λένε ότι είναι προεκλογικές παροχές, όπως το 2016 και το 2017 με την απόδοση του πλεονάσματος” σχολίασε. “Τα μέτρα είναι συνέχεια των δεσμεύσεων της ΔΕΘ, κάθε κίνηση γίνεται βάσει στρατηγικού σχεδίου, τα μέτρα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα γιατί θα δώσουν ρευστότητα στην οικονομία, οι βουλευτικές εκλογές είναι σε πέντε μήνες, τα μέτρα όμως είναι μόνιμα" πρόσθεσε και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταλήξει: Εάν τα μέτρα είναι ανέφικτα ή κουτσουρεμένα και λαϊκισμός, οπότε γιατί τα ψηφίζουν;

Δημοσιονομικός χώρος

Σημείωσε ακόμη ότι έχει εξασφαλιστεί δημοσιονομικός χώρος 1,2 δισ. για το 2019, που επιτρέπει 400 εκατομμύρια ευρώ φοροελαφρύνσεις, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη ενέργεια και επίδομα στους συνταξιούχους. "Αυτό έχουμε τώρα, αυτό δίνουμε. Όσο αυξάνονται οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τόσο θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τους πολλούς" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο που αφορά την επόμενη τετραετία. “Προβλέπουμε με απόλυτη ασφάλεια σε ό,τι αφορά τις δημοσιονομικές μας δεσμεύσεις και το δημοσιονομικό περιθώριο του 2019 και με απόλυτη ασφάλεια τα περιθώρια του '20, του '21 και του΄22" είπε, ενώ υπογράμμισε το “μαξιλάρι” των 5,5 δισ. προκειμένου να διασφαλίζεται η επίτευξη των δεσμεύσεων. Όπως εκτίμησε, η υπέρβαση των εσόδων έναντι των στόχων θα υπάρξει και στο τέλος του 2019, όπως τα προηγούμενα χρόνια. “Τις μέρες που θα έρθει ο προϋπολογισμός θα το ανακαλύψουμε αυτό, στο τέλος του χρόνου” διευκρίνισε.

Ακροδεξιά διολίσθηση της Ν.Δ.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε ακόμα για “ακροδεξιά διολίσθηση της Ν.Δ.”, κατηγορώντας τους επικοινωνιολόγους του Κ. Μητσοτάκη, και συγκεκριμένα τον Τ. Θεοδωρικάκο, ότι “τον έχουν οδηγήσει σε μια πολιτική χωρίς αρχές και σε μια πολιτική του τύπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Εκτίμησε δε ότι τον οδηγήσανε, στο "Μακεδονικό", στο σφιχταγκάλιασμα με την Ακροδεξιά.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις περιβόητες “διακοπές στο κότερο” ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το δικαίωμά του σε λίγες ώρες προσωπικές με την οικογένειά του, τονίζοντας ότι δεν το είχε διαψεύσει καθώς δεν είχε λόγο να το κάνει. “Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη ούτε στο Noor 1. Δεν έχω κουμπάρο υπόδικο για διακίνηση ναρκωτικών, είναι ιδιοκτήτης επτά εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών μέσων και χτυπάει την κυβέρνηση" τόνισε. "Ζούμε ένα πείραμα μεταδημοκρατίας στην Ελλάδα, με τα ΜΜΕ που στηρίζουν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να φτιάχνουν μια πλαστή εικόνα καταστροφής και κατάρρευσης της κυβέρνησης.

“Στις 26 Μαΐου το βράδυ θα ξέρουμε αν το πείραμα της μεταδημοκρατίας πέτυχε ή αν για μία ακόμη φορά ο λαός θα αντιδράσει" επισήμανε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, "όταν όλα τα μέσα ενημέρωσης ήταν απέναντι αλλά ο ελληνικός λαός ακολούθησε εκείνο που πρότεινε η κυβέρνηση για να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του".

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Τέλος, ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, πως εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στις επόμενες συνόδους της Ε.Ε. θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις, προτάσσοντας ωστόσο την ανάγκη διαλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL