Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΕΠΩΝΥΜΩΣ / Αέρας νίκης και αισιοδοξία: Ήρθε η ώρα των πολλών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΩΝΥΜΩΣ / Αέρας νίκης και αισιοδοξία: Ήρθε η ώρα των πολλών

Του Κώστα Ζαχαριάδη*

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο αποτυπώνουν τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η οικονομία μας. Αποτυπώνουν μια ξεκάθαρη αλλαγή στην άσκηση της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, η οποία ξεκίνησε από τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο και απλώνεται μέχρι σήμερα.

Με το νέο πακέτο θετικών μέτρων και μέτρων ελάφρυνσης γίνεται ακόμη ένα μεγάλο βήμα αποκατάστασης των αδικιών που προκάλεσαν οι πολιτικές των Μνημονίων. Τα μέτρα είναι στοχευμένα, έχουν μόνιμο χαρακτήρα, ενισχύουν την αγοραστική δύναμη εργαζομένων και συνταξιούχων, των αδύναμων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων. Πρόκειται δηλαδή για μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που θα τονώσουν την οικονομία και αποδεικνύουν ότι η χώρα μας βρίσκεται καθαρά σε πορεία ανάκαμψης και ξεμακραίνει από τη μέγγενη της πολυετούς κρίσης.

Η Ν.Δ. από την πλευρά της, είναι αμήχανη. Βρίσκεται σε πανικό και σε πλήρη σύγχυση, με το δημόσιο λόγο του Κ. Μητσοτάκη να αποτυπώνει αυτήν ακριβώς την κατάσταση πανικού.

Το ταξικό μίσος στελεχών της Ν.Δ. απέναντι στην κοινωνία που διαλύθηκε με τις πολιτικές λιτότητας των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν έχει όριο, με τις δηλώσεις του ανθέλληνα Βέμπερ, πολιτικού συμμάχου του Κ. Μητσοτάκη, να επαληθεύουν αυτό που λέμε εδώ και καιρό: ότι στόχος της Ν.Δ. είναι επανάληψη των ίδιων καταστροφικών πολιτικών λιτότητας, η διάλυση του ασφαλιστικού, η επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα, οι μαζικές απολύσεις. Όλα αυτά που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία δηλαδή.

Η χώρα μας γυρίζει σελίδα, με τη στήριξη της πλατιάς πλειοψηφίας προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ενδυναμώνονται. Από το Γαλάτσι μέχρι την Καλαμάτα κι από τα Χανιά μέχρι την Ξάνθη διαμορφώνεται ένα ρεύμα νίκης που δεν πρόκειται να «ανιχνεύσουν» οι δημοσκοπήσεις. Ο παλμός και ο ενθουσιασμός σε όλες τις περιοχές του επισκέπτεται ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι οι πολίτες βλέπουν και αισθάνονται τη βελτίωση στην καθημερινότητα, αναγνωρίζουν και στηρίζουν την αριστερή και προοδευτική ατζέντα της κυβέρνησης και μας στηρίζουν στις μεγάλες εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα αποτελούν παρακαταθήκη για το αύριο. Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της χρεοκοπίας, κι αυτό κάνουμε στηρίζοντας τα συμφέροντα των πολλών. Συνεχίζουμε.

* Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL