Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο πολυμήχανος Μαρινάκης και ο αμήχανος Μητσοτάκης

Έδωσε γραμμή από χθες στη Ν.Δ. του αμήχανου Μητσοτάκη η ηλεκτρονική σελίδα του πολυμήχανου Μαρινάκη.

Και επαυξάνει σήμερα το συγκρότημα εντύπως.

“ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ”.

Αυτός είναι ο κεντρικός τίτλος στην απογευματινή του ΔΟΜ.

Δηλαδή, για να καταλάβετε:

Ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έσπευσαν άρον-άρον να εξαγγείλουν μέτρα δισεκατομμυρίων, δραστικό κόψιμο των πλεονασμάτων που πνίγουν την οικονομία, 13η σύνταξη, σημαντικές φοροελαφρύνσεις και λοιπά μόνο και μόνο ως αντιπερισπασμό. Για να κρύψουν από τα μάτια σας το συγκλονιστικό θέμα -και θέαμα- με το κότερο.

Δεν είναι, δηλαδή, το κότερο αντιπερισπασμός στα μέτρα, αλλά τα μέτρα αντιπερισπασμός στο κότερο.

Δεν είναι το κότερο αντιπερισπασμός στις νεοφιλελεύθερες ρουκέτες που ξεφεύγουν από τον Κυριάκο, όπως για παράδειγμα ότι η κοινωνική ανισότητα είναι φυσικό φαινόμενο ή ότι είναι κακό το δώρο των Χριστουγέννων ή ότι αν έχουν κέρδη οι καπιταλιστές, θα «στηρίξουν» και τους εργαζόμενους ή ότι δεν μπορεί να δοθεί τώρα 13η σύνταξη.

Αλλά είναι η 13η σύνταξη και όλα τα άλλα που μπορεί και δίνει η Αριστερά αντιπερισπασμός στο κότερο.

Δεν είναι το κότερο -και ο Πολάκης, και ο Πετσίτης, και όλα τα άλλα εξόχως σοβαρά- αντιπερισπασμός στη νέα οικονομική πολιτική που εξαγγέλθηκε στην περσινή ΔΕΘ, υλοποιείται με την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια και τις 120 δόσεις και κάνει ένα άλμα με το νέο πακέτο μέτρων, αλλά η είναι η νέα οικονομική πολιτική -χειροπιαστή πια, μετρήσιμη, υπολογισμένη και ελπιδοφόρα- αντιπερισπασμός στο κότερο.

Δεν είναι το κότερο αντιπερισπασμός στα ευχολόγια του Μητσοτάκη ότι θα πείσει, ως αξιόπιστος, τους εταίρους να μειώσουν τα μεγάλα πλεονάσματα, που μας έχουν επιβληθεί, αλλά είναι η μείωση των πλεονασμάτων από τον αναξιόπιστο Τσίπρα, εδώ και τώρα, αντιπερισπασμός στο κότερο.

Έτσι είναι αν έτσι θέλει ο Μαρινάκης.

Είναι στο κάτω-κάτω μετρ στους αντιπερισπασμούς.

Αλλά κακό δεν κάνει να θυμίσουμε και σ’ αυτόν, και στους γραφείς του, τον στίχο από το παλιό άσμα:

“Να δεις που αύριο θα μας πούνε και μαλάκες

Να δεις που αύριο θα μας πούνε και χαζούς...”

 

* Ανάρτηση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Facebook

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο