Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κωλοτούμπες...

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει απλά κάνει κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού όταν, μάλιστα, έχουν προεξοφληθεί τα γεγονότα. Μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες κάνει προκαλώντας γέλια με τις πτώσεις του...

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Την πρώτη φορά ήταν η ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων. Την επόμενη ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τώρα σειρά έχει η μη μείωση του αφορολόγητου.

Τρεις περιπτώσεις στις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κυρ. Μητσοτάκης έκαναν -μεγαλοπρεπώς- τη λεγόμενη "κωλοτούμπα". Έκαναν και κάνουν δηλαδή με θαυμαστή συνέπεια αυτό που ψευδώς κατηγορούν την κυβέρνηση τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Γιατί καλά είναι να κατασκευάζεις κατηγορίες για αλλαγή στάσης ή οπισθοχωρήσεις του αντιπάλου σου επικαλούμενος επιχειρήματα που όχι μόνο ποτέ δεν τα υπερασπίστηκες, αλλά είχες φανατικά πολεμήσει, βέβαιος φυσικά για το καταστροφικό αποτέλεσμα.

Όταν όμως μετά συμβούν τα αντίθετα από αυτά που είχες προβλέψει, δεν γίνεται αλλάζοντας στάση να καταγγέλλεις εκ νέου τον αντίπαλό σου για να κρύψεις τις πραγματικές σου θέσεις!

Αυτό πλέον όχι μόνο εκφεύγει της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δεν απέχει και πολύ η αναγωγή του στη σφαίρα της ψυχιατρικής.

Γιατί περί αυτού πρόκειται:

"Δεν το έχω κρύψει" απαντούσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την περικοπή των συντάξεων, διευκρινίζοντας αργότερα ότι αναφερόταν στις επικουρικές. Μετά, όταν διαπιστωμένα πλέον η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει να μην περικοπούν οι συντάξεις, ήρθε το σχέδιο της Ν.Δ. για το "ασφαλιστικό Πινοσέτ" με τις επικουρικές να δίνονται ως "μπόνους" στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Τον Ιούνιο του 2017 ο αρχηγός της Ν.Δ. είχε αρνηθεί να δεσμευθεί για την αύξηση του κατώτατου μισθού (κατά τη διάρκεια συζήτησης με εργαζόμενους στον χώρο της διανομής). Αργότερα έχοντας δρομολογηθεί η αύξηση -μαζί με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού- από το υπουργείο Εργασίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έκανε στροφή 180 μοιρών κάνοντας λόγο για «δυνατότητα λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού».

Στην ίδια ΔΕΘ, στο θέμα του αφορολόγητου είχε εντάξει το μέτρο στο πρόγραμμα της Ν.Δ. Θεωρώντας μάλιστα δεδομένη την εφαρμογή του είχε αντιπροτείνει ως αντισταθμιστικό μέτρο "τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%, για να απαλυνθεί ο πόνος της μείωσης του αφορολόγητου από την 1.1.2020"!

Τώρα εμφανίζεται με "τροπολογία" σε άλλη μια ατυχή προσπάθεια να πείσει για τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει. Αλλά, επιτέλους, πώς τα λέει όλα αυτά "και έτσι και αλλιώς"; Είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης, της διαπραγμάτευσης, της σύνταξης του προϋπολογισμού;

Όχι, απλά κάνει κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού όταν, μάλιστα, έχουν προεξοφληθεί τα γεγονότα. Μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες κάνει προκαλώντας γέλια με τις πτώσεις του...

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Όλοι στην απεργία

Η εργασιακή αξιοπρέπεια και οι αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων απειλούνται από μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη είναι ο εργασιακός μεσαίωνας, η εργοδοτική αυθαιρεσία και η συμπίεση των μισθών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο